DNB bang voor te harde bezuinigingen

24mrt 2011maart 2011
Redactie Follow the Money

DNB is bang voor te harde bezuinigingen, Pieter Broertjes mogelijk burgemeester van Hilversum, Jan-Kees de Jager verbood bonus bij ABN Amro, Portugal aan noodinfuus en Forbes rouwt om Taylor.

DNB bang voor te harde bezuinigingen

 

Joanne Kellerman, directie-lid bij De Nederlandsche Bank, waarschuwt in managementblad Scope voor te harde bezuinigingen op financiele toezichthouder. De juriste die controleert of de pensioenfondsen genoeg geld sparen, meent dat er extra middelen voor toezichthouders nodig zijn. De kredietcrisis toonde aan dat de waakhonden door de benen zijn gespeeld. ‘We hebben te maken met een krimpende overheid. Daar zit dus een grens aan. Bovendien los je de problemen niet op door achter elke bankier een toezichthouder te zetten.’

 

Bron: Management Scope

 

De Jager verbood ABN-bonus

 

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft eerder dit jaar ingegrepen bij ABN Amro om te voorkomen dat de bank bonussen zou betalen aan leden van de raad van bestuur. Chapeau! De raad van commissarissen achtte een bonus rechtvaardig, ondanks het nettoverlies in 2010 van € 414 mln. De minister stopte de toeslagen bij de bank die voor 100% in handen is van de Staat. Daarmee voorkwam De Jager een bonus voor één van zijn voorgangers op Financiën, de huidige bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm

 

Bron: FD

 

Broertjes wordt burgemeester

 

Oud-Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes, die vertrok met een riante afkoopregeling bij het progressieve dagblad, is namens de PvdA, voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hilversum. Het kabinet moet zijn benoeming nog goedkeuren. Zijn vertrek was met enig rumoer omgeven, omdat hij naar verluidt een miljoen euro meekreeg van de noodlijdende krantenuitgever. Zal hij de opbrengsten van zijn gouden parachute nu teruggeven?

Bron:De Volkskrant.

 

Portugal aan noodinfuus

 

Een gang naar het Europese noodfonds is onafwendbaar voor Portugal. Het Portugese parlement heeft gisteren een veto uitgesproken over de bezuinigingsplannen van de linkse minderheidsregering. Dat trad daarop af, maar het euroland is nu zo op drift dat het zelfstandig alleen nog tegen torenhoge rentes geld kan aantrekken, en dat lijkt te veel van het goede te worden voor de Zuid-Europeanen. Gevolg: Noord-Europa moet weer betalen.

 

Bron: De Telegraaf

 

Forbes rouwt om dood Taylor

 

Steve Forbes, eenmalig presidentskandidaat en zoon van uitgever Malcolm Forbes, schrijft een ontroerende necrologie over de gisteren overleden Elisabeth Taylor. Zijn vader Malcolm en de succesactrice blijken intieme vrienden te zijn geweest. Prachtige foto’s zijn te zien op de site van het gelijknamige zakenblad.

 

Bron: Forbes

Het is tijd om in actie te komen. In een wereld waar alles om geld draait, kunnen we alleen samen het verschil maken