Ben Rogmans verlaat De Nieuwe Pers

17jul 2012juli 2012
Eric Smit

Voormalig uitgever van De Pers en mede-initiatiefnemer/ceo van De Nieuwe Pers, wordt actief voor De Persgroep

De digitale doorstart van de in maart opgeheven gratis kwaliteitskrant De Pers – De Nieuwe Pers – verliest een belangrijk initiatiefnemer: Ben Rogmans. Rogmans die achtereenvolgens hoofdredacteur en uitgever was bij Dagblad De Pers, gaat als adviseur voor De Persgroep werken. Hij zal betrokken worden bij het recent verworven onderdeel van De Persgroep; VNU Vacature Media.
Rogmans is goed bekend met de VNU stal. Hij was jarenlang hoofdredacteur van Intermediair en hij leidde ook enige tijd het arbeidsmarktcluster van de Hoofddorpse uitgever.

Op het Linkedin profiel van Rogmans staat zijn huidige functie – ceo van De Nieuwe Pers – nog beschreven. Die functie zal hij als gevolg van zijn loopbaanbesluit eraan moeten geven. Daarmee komt de uitvoering van de plannen om De Nieuwe Pers leven in te blazen volledig in handen van mede-initiatiefnemer Jan Jaap Heij. Heij laat weten "niet in de rouw" te zijn, maar nog steeds met veel optimisme aan de plannen werkt om De Nieuwe Pers mogelijk te maken. "Ik ga er mee verder en zie wel wat er uitkomt. Ik heb nog 4/5 ideeën op allerlei fronten. Als het in oktober of november nog niet is gelukt, dan wordt het misschien tijd om er een punt achter te zetten."

Vorige week maakte Heij bekend dat De Nieuwe Pers er deze zomer niet meer gaat komen. Oorspronkelijk mikte Heij en Rogmans op een doorstart in de maand juni, maar het afhaken van een Amerikaanse geldschieter zette een streep door die ambitie.

 

Rogmans was vanochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Het is tijd om in actie te komen. In een wereld waar alles om geld draait, kunnen we alleen samen het verschil maken