Newswatch 27 dec 2010

27dec 2010december 2010
Redactie Follow the Money

Lehman-profeet waarschuwt voor tweede crisis, Chodorkovksi opnieuw veroordeeld en Amerikaanse uitgever Hearst aast op uitgever Quote en Elle.

Lehman-profeet: tweede crisis op komst

De lage rente is het vuurtje onder wat mogelijk uit zal monden in een vuurstorm, een nieuwe kredietcrisis. Dat denkt David Einhorn, een hedgefonds-manager van Greenlight Capital. De lage rente verhoogt de kans dat regeringen teveel geld lenen en in een ‘debt trap’ vallen. Einhorn waarschuwde enkele jaren geleden voor de val van Lehman. Zijn Greenlight heeft een rendement van 21 procent geboekt sinds de start in 1996. In de hedgefonds-wereld geniet hij hoog aanzien.
 
Bron: Telegraph 
 
 
Chordorkovski opnieuw schuldig bevonden
In het omstreden proces rond oliebedrijf Yukos en zijn eigenaar Michahil Chordorkovski is voormalig olie-miljardair maandag opnieuw schuldig gevonden. Officieel draait de zaak om gestolen olie, maar in feit is het een politieke zaak. Chordorkovski is een fel criticus van het Kremlin, met name premier (toen nog president) Poetin was regelmatig het slachtoffer van zijn hoon. Volgens eerste berichten zouden buiten de rechtbank spandoeken hangen met teksten als ‘Iedereen kan een Chordorkovski worden’.
 
Meer nieuws volgt.
 
Bron: Handelslatt 
 
 
 
Uitgever Hearst aast op titels Lagardere
Drie weken na de aankondiging van Lagardere om zijn tijdschrifttitels (waaronder Elle) te verkopen, lijkt de zaak al beklonken. Volgens berichten in de Franse pers zou de uitgever in exclusieve besprekingen zijn verwikkeld met de Amerikaanse uitgever Hearst (o.m. Cosmopolitan, Harper’s Bazaar). Analisten ramen de verkoopprijs van de uitgeefdivisie Hachette Filipachi op 450-500 miljoen euro. In Nederland heeft Hachette de titels Quote, Elle, Red en Santé.
 
 

Het is tijd om in actie te komen. In een wereld waar alles om geld draait, kunnen we alleen samen het verschil maken