10 miljoen dollar voor Layar

Intel investeert in Amsterdams technologiebedrijf

Het Amsterdamse softwarebedrijf Layar heeft van Intel Capital een kapitaalinjectie ontvangen van 10 miljoen dollar. Daarvoor krijgt de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse chipgigant een minderheidsbelang. Intel heeft goede ervaringen in Nederland. Tien jaar gelden behaalde het een aardig rendement op zijn investering van 66 miljoen dollar in World Online.

Volgens Sake Bosch van het Nederlandse venture capitalbedrijf Prime Ventures, betekent dat de waardering voor Layar in de tientallen miljoenen loopt. Bosch ergerde zich overigens aan de term 'bedrijfje' welke FD voor Layar had gereserveerd en Twitterde daar even iets over. Voor een bedrijfje is Layar in elk geval al behoorlijk wat geld waard. FD heeft ingewijden gesproken die zeggen dat het 40 miljoen dollar is. 
Eerder dit jaar toonde het investeringsbedrijf van Joop van den Ende (Deitmers & Van den Ende) ook interesse, maar van een deal kwam het niet. Layar bestaat pas 16 maanden en heeft een mobiel browserplatform ontwikkeld waar inmiddels miljoenen mensen gebruik van maken.
Maarten Lens Fitzgerald van Layar ontving eerder dit jaar uit handen van Annemarie van Gaal de aanmoedigingsprijs bij de Loey Awards voor de beste online ondernemers. De aanmoediging van Intel zal de heren van Layar nog iets meer enthousiasmeren om van het bedrijf een succes te maken.
 
Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden