1,5 jaar cel geëist tegen de Nederlandse Buffett die de Nederlandse mini-Madoff werd

De ooit zo succesvolle Bussumse zakenman Michiel Herter, mede-oprichter van Business News Radio, hoorde donderdag 1,5 jaar cel tegen zich eisen wegens oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Wat speelde er zich precies af bij zijn investeringsfonds en waar bleven de miljoenen?

Het had zo mooi kunnen zijn: een investeringsfonds gevuld met 50 miljoen euro waarmee investeringen gedaan worden in hoogrenderende zorghotels en zelfstandige behandelcentra. Het succes-concept straalt af op de kundige raad van advies bestaande uit oud-politicus Robin Linschoten, het SER-kroonlid Hans Kamps en voormalig europarlementariër Johanna Boogerd. En de oprichter van het zorgfonds, de Bussemse zakenman Michiel Herter, zou qua status een soort Warren Buffett van de lage landen worden.

De realiteit is anders, zo wordt deze donderdag pijnlijk duidelijk in een zaaltje op de derde verdieping van de rechtbank Amsterdam. De ooit zo succesvolle investeerder Herter staat in de beklaagdenbank op verdenking van oplichting voor een bedrag van 2,9 miljoen euro, verduistering van 2,8...

Om dit artikel te kunnen lezen moet je lid zijn.

Word lid of Log in