Executieveiling Eurocommerce-Ferrari’s

3 Connecties

Relaties

Eurocommerce Executieveiling

Werkvelden

Vastgoed
0 Bijdragen

De in juni in beslag genomen verzameling klassieke Ferrari's van vastgoedondernemer Ger Visser wordt 15 september geveild. Preferente schuldeisers mogen de verwachte miljoenenopbrengst verdelen.

Eind juni werd de verzameling Ferrari's van vastgoedondernemer Ger Visser in beslag genomen in een hal in de Ansbergstraat in Deventer. De loods stond op naam van Eurocommerce Beleggingen BV, een van de vennootschappen van het vastgoedbedrijf Eurocommerce dat vooral actief was in de kantorenmarkt. Eurocommerce vroeg een maand eerdere surseance van betaling aan. De bewindvoerder stuurde vervolgens Visser de laan uit en op 4 juli werd hij gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting van banken. De Rabobank en SNS deden aangifte. Een consortium van negen banken hebben in totaal 650 miljoen euro geleend aan Eurocommerce. Rabobank Apeldoorn is de grootste geldschieter.   Op 12 juli werd Eurocommerce failliet verklaard. De nieuwe directeur Coen van der Bijl, die eerder optrad als interim directeur bij SNS Property Finance, gaf in een persbericht blijk van enige realiteitszin. “Het faillissement was onvermijdelijk. Het jarenlang gehanteerde verdienmodel van Eurocommerce (gebaseerd op het realiseren van transactiewinsten, en niet zozeer op de exploitatie van vastgoed) is niet te continueren. De slechte situatie en vooruitzichten op de markt voor kantoren en bedrijfsvastgoed in Nederland speelden hierin een belangrijke rol, evenals de verkrapte omstandigheden op de bancaire markt voor financiering van vastgoed," aldus Van der Bijl die ook direct bekendmaakte dat er een doorstart komt.  

15 september veiling

De tien klassieke Ferrari’s worden op zaterdag 15 september geveild bij BVA Auctions. De Ferrari F40, de laatste Ferrari ontworpen door Enzo Ferrari, zal naar verwachting tussen de €400.000 en een half miljoen euro opleveren. In de voorlopige lijst staat ook een Ferrari 275 GTB. De verwachte opbrengst daarvan is afhankelijk van het productiejaar, maar zal toch snel richting de €650.000 euro gaan, mits het een origineel en gaaf exemplaar betreft. Vissers' Ferrari 365 GTB Daytona uit begin jaren ’70 komt uit op een gemiddelde veilingprijs van €250.000.   Foto: Ferrari F40 (boven)   Foto: Ferrari 365 GTB Daytona   Foto: Ferrari 275 GTB Een medewerkster van BVA Auctions kan nog geen bevestiging geven van de overige Ferrari-modellen. De volledige kavellijst zal in de loop van augustus verschijnen. Gezien de Ferrari's die geveild gaan worden, zal er voor een paar miljoen afgehamerd gaan worden.