2011 rampenjaar met recordschade

2011 is een recordjaar wat betreft schade aan rampen, Morgan Stanley kondigt een ontslagronde aan en Poetin doet een tirade van 4,5 uur op de staatstv en meer in Newswatch.

2011 rampenjaar
Je zou het bijna vergeten door de schuldencrisis in Amerika en Europa, maar 2011 was ook het jaar van de rampen. Het was zelfs het jaar waarin de meeste economische schade ooit is geleden door het toedoen van rampen, zegt verzekeringsbedrijf Swiss Re. De schade kan trouwens overigens ook nog eens een eindejaar rally maken door de heftige stormen die worden verwacht deze winter en door de inkomende claims van de overstromingen te Thailand. Het totale kostenplaatje over 2011 bedraagt 350 miljard dollar tegenover 226 miljard dollar in 2010. De aardbeving in Japan nam het grootste deel voor zijn rekening.
Bron: Fox Business

Ontslagronde Morgan Stanley

Morgan Stanley is de enige grote bank op Wall Street die zich heeft kunnen onthouden van ontslagrondes. Helaas heeft het gisteren wel aangekondigd dat er 1600 mensen op straat worden gezet in het eerste kwartaal van 2012. De bank wil niet zeggen hoeveel geld het bespaard met de botte bijl. Goldman ontsloeg dit jaar 1300 werknemers en bezuinidgde daarmee 1,6 miljard dollar aan salarissen. In datzelfde plaatje zou Morgan Stanley dus 2 miljard dollar besparen. Het snijwerk omvat 2,6 procent van het totale personeelsbestand van Morgan.
Bron: CNBC

De tirade van Poetin

In een vierenhalf uur durende tirade op de staatstelevisie, maakte Poetin duidelijk dat hij ook volgend jaar weer de Russische premier zal zijn. Daarmee reageerde hij op de protesten die zijn ontstaan in zijn land omtrent de parlementsverkiezingen van deze maand. "I know that students were paid some money - well, that's good if they could earn something", bagetaliseert de kale Rus.
Bron: Telegraph

De Britten zijn nog slechter, hoor

Frankrijk heeft een prachtige argument tegen de eventuele downgrade die het op zijn naam krijgt van Standard & Poor’s nadat het ratingbureau het land op een negatief vooruitzicht heeft gezet. "A downgrade should come first for the U.K., which has a greater deficit, as much debt, more inflation, and less growth than us, and collapsing credit." Tsja, die verdomde Britten.
Bron: The Wall Street Journal 

Republikeins dilemma

Uit een pol blijkt dat Newt Gingrich maar liefst 28 procent van de republikeinse kiezers achter zich heeft en Mitt Romney maar 18 procent. Maar ... men denkt daarentegen dan weer wel dat Mitt Romney beter is opgewassen tegen Obama. 
Bron: Reuters 

 

Het NOS-nieuws in een minuut: