23 wonderlijke toekomstige ontwikkelingen

2 Connecties

Relaties

Toekomst

Werkvelden

Technologie
0 Bijdragen

Intel kijkt graag naar de toekomst en komt met een lijstje van 23 wonderbaarlijke technologieën die er in 2021 zullen zijn.

Positief naar de toekomst kijken? Bestaat dat nog? Voor Intel in ieder geval wel: de computeronderdelenfabrikant heeft zijn winst met 17 procent zien stijgen.

De politiek maakt er op wereldniveau misschien een zooitje van en de macro-economische vooruitzichten zijn behoorlijk donker. Maar de technologie staat nooit stil.

Intel heeft in samenwerking met Matador een chronologisch lijstje gemaakt van mooie dingen die ons in de toekomst te wachten staan.

2012

Ultrabook - De eerste Ultrabooks met een prijskaart van beneden de 1000 dollar zijn een feit. In tegenstelling tot verouderde laptoppen, zijn deze apparaten vederlicht, super slank en laden mega snel.

Het Mars Laboratorium – Het is augustus 2012 en er wordt weer een vlucht gemaakt naar Mars. Met het ruimtevaartuig Curiosity bekijken wetenschappers of er leven is op Mars en of dat in de toekomst mogelijk is. De trip heeft ongeveer $2,3 miljard gekost.

Verlamden kunnen lopen – Met het gebruik van een machine-brain interface, wordt het mogelijk voor verlamde mensen om hun neuroprostheses onder controle te krijgen, waardoor zij hun lichaam weer kunnen aansturen.

2013

De opkomst van elektronisch papier –  E-paper zit niet meer alleen in e-readers, maar ook in laptops en tablets. En aangezien de prijzen van tablets alsmaar dalen, is het waarschijnlijk dat kranten binnen de kortste keren niet meer op papier uitkomen. Het goede nieuws hiervan: minder ontbossing en meer digitale opties als video’s en geluid.

4G is de nieuwe standaard – Internetten op de smartphone gaat een stuk sneller want elk mobieltje is uitgerust met 4G.

Het Oog van Gaia – Deze miljardenpixeltelescoop is naar de ruimte gestuurd. Het apparaat gaat het universum fotograferen en in kaart brengen. Gaia kan meer dan een miljard sterren observeren – ongeveer 1% van alle sterren in de Melkweg. Gaia kan ook verder kijken dan ons ruimtestelsel.

2014

Terabyte Memory Card – Volgens de Wet van Moore zijn in 2014 SD memory cards (die dingetjes die in uw fotocamera passen) die een opslag hebben van één terabyte.

De eerste vlucht op zonne-energie – De eerste vlucht rond de wereld op zonne-energie is een feit .

IJsbreker – ’s Werelds meest geavanceerde ijsbreker is af. Deze boot gaat het poolgebied nader gaan onderzoeken van wege de klimaatverandering.

Body check - Dure röntgenfoto’s zijn overbodig als het aan het bedrijf BioNanomatrix ligt. Met een speciale chip kan het hele menselijke genoom binnen acht uur worden gelezen voor minder dan honderd dollar.

2015

Duurzame stad – De eerste stad die zijn energie volledig uit duurzame bronnen is in 2015 klaar. Masdar City staat net buiten Abu Dhabi en er wonen 50.000 mensen.

3D printen voor de consument – De techniek was er al. Maar alleen voor rijkelui die het konden betalen. Nu kan er in elk huishouden driedimensionaal geprint worden.

2016

Ruimtereisjes voor het gezin – De Costa Del Sol wordt ingeruild voor een wonderlijke trip naar de sterren want ruimtetoerisme is inmiddels mainstream. Het kost namelijk geen miljoenen meer om te overnachten in een space hotel, maar 10 000 dollar.

Zonnebrandpil – Ingesmeerd worden door een mooie vrouw is er niet meer bij. Een pilletje houdt uw ogen en huid vrij van schadelijke UV-straling.

Mammoet herboren – Het harige dier is door biologische wetenschappers in Japan weer tot leven gewekt.

2017

Laser pen voor al uw wondjes – Een open knie wordt niet meer dichtgeplakt met een primitieve pleister. Een laser pen heelt in 2017 menselijke wonden.

2018

Light Peak – Met deze technologie heeft consumentenelektronica het vermogen van meer dan 100 gigabytes per seconde. Harde schijven worden gekopieerd binnen enkele tellen. 

Insectenrobots – Robots met de grootte van een insect worden gebruikt, bijvoorbeeld voor militaire doeleinden.

2019

PC’s worden mensen – De gemiddelde computer heeft hetzelfde denkvermogen als het menselijk brein, volgens Ray Kurzweil.

Web 3.0 – Het allereerste internet bestond uit wat tekst en hyperlinks. Web 2.0 kreeg een sociaal karakter door de mogelijkheid om informatie makkelijk te delen. Web 3.0 is een combinatie van sociaal aangestuurde informatie in een persoonlijk algoritme.

Fusiereactor – Door middel van een fusiereactor wordt er oneindig veel energie geproduceerd uit een klein aantal bronnen. De machine waarin dit gebeurt, kan meer dan 125 000 000 graden verduren. In 2030 zal deze energievoorziening op grote schaal worden geïmplementeerd.

2020

Crashvrije bolide - Volvo heeft door het gebruik van radars, sonar en alarmsystemen een crashvrije auto ontworpen. Nooit meer verkeersongelukken met auto’s.

 

De toekomst is fijn!