Aandeel Facebook diep in het rood

2 Connecties

Relaties

Ipo

Organisaties

Facebook Inc.
0 Bijdragen

'Muppets' worden geknipt en geschoren op de tweede handelsdag van Facebook.

Het aandeel Facebook daalt als een baksteen op haar tweede handelsdag. Op het moment van schrijven staat de koers op $33,6. Een daling van ruim 12 procent ten opzichte van de introductieprijs en van ruim 20 procent van de piek.

 

De eerste handelsdag van Facebook was al weinig hoopgevend. Eindigde Google op haar eerste handelsdag 18 procent in de plus, het aandeel Facebook bleef op de eerste dag steken op $38,23, slechts 0,63 procent boven dan de introductieprijs. De tweede dag is vooralsnog een klein bloedbad. De daling is des te opmerkelijker omdat 'short selling' van Facebook aandelen pas vanaf morgen is toegestaan. 
 
Het aandeel Facebook begint steeds meer World Online trekjes te krijgen. Het aandeel World Online, dat bij haar introductie, ook op een vrijdag, ietsje hoger eindigde, daalde in de daaropvolgende handelsdagen dramatisch.  Op de eerste dag moest ABN/AMRO na tien minuten al voor honderden miljoenen euro's World Online aandelen kopen om de koers te ondersteunen. Goldman Sachs, de andere begeleidende bank,  was in geen velden of wegen meer te bekennen.

 

Gister meldde Bloomberg al dat Morgan Stanley grote hoeveelheden Facebook aandelen had moeten kopen om de prijs op peil te houden. "Underwriters are acting like the cavalry to keep this thing going up,” zei Eric Jackson van Ironfire Capital LLC tegen Bloomberg. Nog meer slecht nieuws komt nu blijkt dat Morgan Stanley volgens een anonieme adviseur 'een groot aantal orders' in Facebook aandelen nog niet heeft uitgevoerd. 
 
Mogelijke complotten en dalende koersen. Het is koren op de molen voor de permabears bij ZeroHedge, die met klassiekers komen als 'Is FB stock eligible ECB collateral?'.