Aandelen: Google versus Apple

  Iedereen is in de ban van Apple’s groeiaandeel. Investeerder Ken Hackel meent echter dat het waardepapiertje van Google eerder de 1000 dollar gaat bereiken.

  Het aandeel van Google staat momenteel op 624,60 dollar en van Apple op 605,23 dollar. Kenneth Hackel, investeerder en auteur van de beleggersbijbel ‘Security Valuation and Risk Analysis’, zegt dat de zoekmachine eerder de finish van 1000 dollar gaat bereiken dan de maker van de iPhone.

  Hackel belegt op de old skool manier. Dus met de focus op cash flow en kapitaalkosten, niet op de waan van de dag. De investeerder heeft zelf aandelen in Google.

  Google is de shit
  Hij prijst de conditie van het bedrijf en begrijpt niet dat beleggers het aandeel links laten liggen. “Investors react as if they don’t understand business. Google had a good quarter. It continues to grow free cash flow by over 20 percent. Something wrong with that?"

  Hackel geeft toe dat er waarschijnlijk weinig handelaren zijn die zijn voorspelling zullen geloven. Het aandeel is door beleggers volgens hem dan ook veel te laag gewaardeerd.  

  De Apple hype
  “Google actually has lower cost of capital due to its greater historical consistency relative to Apple.” Wat Hackel zegt komt deels omdat de cash flow van Google beter valt te voorspellen. Apple is veel conjunctuur- en hypegevoeliger waardoor zijn cash flow risicovoller is.

  Over het Apple TV-concept is Hackel niet te spreken. “Consumers won’t spend $1,500 for a TV.” Maar wat Hackel pas echt duur vindt is het aandeel van Facebook. “If you're thinking of buying Facebook, buy Google instead. It sells about 40 percent cheaper than the low range of Facebook.”
     R

   

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren