Aandelen van ABN Amro na één dag uitverkocht

  Er is veel vraag voor de aandelen van staatsbank ABN Amro. Volgens persbureau Bloomberg zijn alle aandelen die de bank te koop aanbiedt, verkocht.

  ABN Amro is in trek bij investeerders en beleggers. De aandelen die de bank te koop aanbiedt en die op vrijdag 20 november een notering op de Amsterdamse beurs zullen krijgen, vinden gretig aftrek. Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg is de hele eerste tranch - inclusief de zogenoemde greenshoe, een extra pluk aandelen dat bij goede belangstelling verkocht wordt - aan de man gebracht. Dat betekent dat de staat op zijn minst 23 procent van de aandelen zal weten te verkopen en daar mogelijk 4,3 miljard euro voor zal ontvangen. Nog nooit eerder werd bij een beursgang aan de Amsterdamse Effectenbeurs zoveel geld bij beleggers 'opgehaald’. De grootste beursgang tot op heden is die van het voormalige staatsbedrijf KPN in 1994.   Vanavond organiseert Follow the Money een debat in Felix Meritis over de beursgang van ABN Amro. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 265 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  Beursgang ABN Amro

  ABN Amro werd staatsbezit omdat de bank too big to fail was. En is. De noodzakelijke redding van ABN Amro kostte de Nederland...

  Volg dossier