Aandelenmarkten bloednerveus over kredietkwestie

2 Connecties

Relaties

Euro Kredietplafond
0 Bijdragen

Zenuwspel rond Amerikaans kredietplafond doet aandelenmarkten kraken en het Europese akkoord voor de redding van Griekenland is een 'intellectueel bankroet'. Plus: niemand wil het Duitse Hyves kopen.... Newswatch!

Huffington: 'Banen zijn echte crisis.'

De Grieks-Amerikaanse journaliste Arianna Huffington betoogt dat de crisis rond het schuldenplafond een kunstmatige is. 'Een procent meer groei doet meer om de schulden te verlagen dan welk bezuinigingspakket ook.' Het grootste probleem van Amerika is banen en groei.
 
 
Zenuwen rond kredietplafond: futures lager
De patstelling rond de verhoging van het kredietplafond duurt voort. Gevolg: futures op Amerikaanse aandelen kelderen en de dollar daalt naar het laagste niveau van de afgelopen 4 maanden. 
Bron: Reuters
 
Geen koper te vinden voor 'Duitse Hyves'
Het lukt uitgever Georg von Holtzbrinck niet om een koper te vinden voor VZ Netzwerke, de Duitse tegenhanger van Hyves.
Een paar maanden heeft investeringsbank Goldman Sachs geprobeerd om een kopers te vinden voor de profielensites schülerVZ, studiVZ en meinVZ. Tevergeefs, zo blijkt nu.
De uitgeverij uit Stuttgart kocht de profielensites met bijna 20 miljoen gebruikers in 2007 voor 85 miljoen euro. Facebook was toen nog een kleine speler en Holtzbrinck dacht een troef in handen te hebben op de groeiende markt met social media. Net als in Nederland De Telegraaf met Hyves...
Bron: Emerce 
 
 
Vernietigende analyse over de 'redding van de euro'
De Berlijnse economie-professor Markus Kerber schreef zijn woede over het Griekse akkoord van zich af. Het komt er op neer, zegt hij, dat de regeringsleiders accepteren dat de EU een soft law-instelling wordt. De Fransen vinden dat prima, want dat dient hun doel. Maar op die manier verdrijft machtspolitiek het recht. De bondsregering had daar nooit mee akkoord mogen gaan. 'Maastricht' was nu juist een poging om het gemarchandeer dat nu plaatsheeft te voorkomen. De Europese redding van Europa is daarmee niets anders dan een intellectueel bankroet van de Duitse partij-oligarchie. 
 
Kerber klaagt op dit moment, samen met 50 ondernemers, voor het Duitse constitutioneel hof het EU-reddinsmechanisme aan.