Aanklacht tegen Berlusconi

Betaalde seks met minderjarigen is verboden. Ook voor de machtigste man van Italië. Italiaanse aanklagers hebben woensdag een verzoek ingediend om tegen Silvio een proces te beginnen.

De Italiaanse premier zou ook zijn macht en invloed hebben aangewend om de pikante zaak in de doofpot te duwen. De aanklagers willen een versneld proces. Ze zijn van mening dat er sluitend bewijs is tegen Berlusconi en wilen daarom voorbereidende hoorzittingen overslaan en direct naar de rechtbank toe. Het is nu aan de rechters om te beslissen of dit ook gaat gebeuren.

Een minderjarige Marokkaanse schoonheid speelt de hoofdrol in het zedenschandaal. Het meisje zou op de bekende Bunga Bunga-feesten van Berlusconi herhaaldelijk uit de kleren zijn gegaan en betaald hebben gekregen voor vleselijke diensten die ze aan aan de 74-jarige Berlusconi leverde.

Silvio Berlusconi stelt dat er nooit iets onfatsoenlijks in zijn huizen is voorgevallen en beroemt zichzelf op 'unieke' en 'nog nooit vertoonde' vaardigheden in gastheerschap. 'Ik houd van het leven en ik houd van vrouwen', liet hij al eerder weten.

De Bunga Bunga-feestjes van Berlusconi hebben inmiddels een cultstatus bereikt. Op Facebook is er een Bunga Bunga-fanclub waar talrijke foto's van het inmiddels achttienjarige buikdanseresje Karima el Mahroug, beter bekend onder haar artiestennaam Ruby Rubacuori, zijn te zien. Lees hier de belangrijkste feiten over de kleine Ruby.