Abramovich zakt weg

Meer miljardairs op Russische rijkenlijst

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich is uit de top drie van de Russische versie van de Quote 500 verdwenen, zo blijkt uit de nieuwste versie van de het door Finans Magazine uitgegeven rijkenlijst. Meest succesvolle Russische roofkapitalist is nog steeds staalmagnaat Wladimir Lisin. Zijn vermogen verdubbelde bijna volgens de rekenaars van Finans in het afgelopen jaar. De oudedagsvoorziening van de 53-jarige Lisin, eigenaar van het staalconcern Novolipetsk, groeide het afgelopen jaar van 18,8 miljard dollar naar 28,3 miljard dollar

 

Net als vorig jaar moet Lisin Mikhail Prokhorov in zijn rug dulden. De nummer 2, eigenaar van van het Onexim investeringsfonds, zag zijn vermogen toenemen tot 22,7 miljard (van 17,85 miljard). Pijnlijk is vooral dat Abramovich uit de top drie viel (heus, dat vinden deze mannen echt een probleem). Hij moest zijn top drie positie ook nog eens afstaan aan een concurrent voetbalclubeigenaar. Alisher Usmanov, mede-eigenaar van Arsnenal Football Club, tikt de 19,9 miljard dollar aan. Abramovich moest zich zelfs tevreden stellen met een nederige 5e plaats. Ook Oleg Deripaska, meerderheidsaandeelhouder van het staalconcern UC Rusal, bleef hem met een vermogen van 19 miljard dollar voor. Het vermogen van de vriend van Guus Hiddink groeide het afgelopen jaar slechts met 100 miljoen tot 17,1 miljard dollar. Tsja.
Het aantal miljardairs groeide spectaculair. Waren het er in 2010 nog 77, nu telt de lijst maar liefst 114 mannen met meer dan negen nullen.
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 468 leden