Adam Curry: "Occupy Coke!"

Voormalig radio en MTV jock, internetondernemer, podcastkoning Adam Curry gaat de strijd aan met een icoon van het Amerikaanse kapitalisme: Coca Cola.

"The Occupy Movement needs to start taking real action. Action that underscores the message and the power of the people. There is universal agreement among the occupy movements worldwide that corporations run governments. Wall Street is their pimp. It is time to strike, and cause a real casualty to the cabal. This casualty needs to be a worldwide corporation, one who's product everyone uses, yet anyone can easily live without. A rich and powerful corporation that has great influence over governments worldwide. That corporation, is the Coca-Cola Company".

Zo luiden de eerste tot keiharde actie manende zinnen van het van het met revolutionaire taal doordrenkte manifest van de nieuwe protestbeweging Occupy Coke. En niemand anders dan Adam Curry heeft zijn zinnen gezet om het grootste frisdrankconcern ter wereld, een van de belangrijkste iconen van het Amerikaanse kapitalisme, op het hakblok te leggen en in mootjes te hakken.


A picture named occupyCokesm.jpg


"If we all stop drinking their product, a product that has no nutritional value, we can take this corporation down. We can show the true power we have. To kill Coke, would directly threaten every corporation on the planet, forcing them to fear that they might be the next to be targeted. This will be the start of a return of the power to the people".

Curry heeft zich laten inspireren door Max - "Goldman Sachs is scum" - Keiser, die in 2009 al opriep om Coca Cola te boycotten en op die manier te laten zien dat het kapitalisme ingrijpend kan worden veranderd door massaal de consumptie van producten van multinationals te boycotten.

"We moeten van Facebook af!"
Curry gaat in het manifest niet in op de andere mogelijke zwakke punten van het frisdrankconcern, zoals de giftige en kankerverwekkende samenstelling van hun drankjes.
"Dit gaat om een machtsvertoon", laat Curry FTM weten. "Laten zien dat we financiële markten kunnen beïnvloeden. Coke is gekozen omdat het niet een strikt noodzakelijk produkt is om te kunnen leven. Natuurlijk zijn er andere kanten aan het verhaal, maar dat zwakt wat mij betreft alleen maar de boodschap van macht af".

De opstandige initiatieven van Curry blijven niet beperkt tot Occupy Coke. De voormalige MTV-jock is ook "zijdelings" betrokken bij Occupyweb.org, de beweging die weer voortkomt uit de OWS-beweging en die vooral in Amerika en Canada protesteert tegen het falende kapitalisme. En daar blijft het niet bij: "We moeten van Facebok af!", meldt Curry vanuit zijn woonplaats Los Angeles. Curry is bovendien niet te beroerd om de generatie '68 nog even in herinnering te brengen, een stuk karton van leuzen te voorzien en te demonstreren.

 

Curry in action bij Occupy LA (foto: Adam Curry)