AEGON wint van partner ex-topman

2 Connecties

Onderwerpen

Vascher

Organisaties

AEGON

Verzekeraar AEGON wint een rechtszaak van de ex-vrouw van de frauderende ex-AEGON topman Paul Vascher.

Frieda van der Mark, de ex-vrouw van voormalig financieel directeur Paul Vascher van AEGON, moet al haar financiële gegevens overhandigen aan AEGON, zo meldt de Telegraaf. Paul Vascher sluisde als financieel directeur 18 miljoen euro weg bij zijn voormalig werkgever en werd hiervoor tot vier jaar cel veroordeeld. 

 

AEGON wist uiteindelijk echter slechts een kwart van dit bedrag terug te vorderen bij Vascher. Reden was dat Vascher van zijn vrouw scheidde in 2004, het jaar dat hij veroordeeld werd, onder voor zijn vrouw extreem gunstige financiële voorwaarden. Een groot deel van het vermogen van Vascher belandde zo bij zijn vrouw. Een nepscheiding aldus AEGON, die van der Mark ervan beticht 14 miljoen aan fraudegeld weggesluisd te hebben. 
 
Al jaren is AEGON daarom bezig alles uit de kast te halen om de verduisterde miljoenen bij de vrouw van Vascher te halen. De verzekeraar diende een tuchtklacht in bij de notaris die de boedelverdeling organiseerde en huurde privédetectives in om te achterhalen of de relatie werkelijk verbroken was. Door deze uitspraak moet van der Mark inzage geven in alle transacties die ze in het afgelopen decennium heeft verricht op laste van een dwangsom. 
Redactie
Redactie
Gevolgd door 636 leden