Afluisterschandaal kost News Corp nu al 200 miljoen dollar

Rupert Murdoch moet afboeken, Nederland in trek bij buitenlandse bedrijven, winst van ECB op Grieks schatkistpapier staat deal in de weg. Newswatch.

Schandaalkosten voor Rupert Murdoch: 200 miljoen dollar
News Corp, het mediaconcern van Rupert Murdoch heeft de kosten van het afluisterschandaal bij de Britse dochter News International (News of the World) tot nu toe becijferd op 200 miljoen dollar. Het bedrijf merkte daarbij op dat het nog geen idee heeft hoe groot de uiteindelijke rekening zal uitvallen. News Corp maakte bekend dat het in de laatste drie maanden alleen al 87 miljoen dollar kosten heeft gemaakt in verband met de onderzoeken die volgden op het sluiten van tabloit News of the World. Die kosten vallen "aanzienlijk hoger" uit dan verwacht. Daarmee zouden de totale kosten van de onderzoeken die in verband met het afluisterschandaal worden gedaan, tot 104 miljoen dollar zijn opgelopen. De kosten zullen nog substantieel oplopen door de gemiste opbrengsten die door het sluiten van News of the World moeten worden geïncasseerd. De gemiste omzet wordt nu becijferd op 150 miljoen dollar.
Bronnen: The Telegraph / Businessweek


Nederland trekt recordaantal buitenlandse bedrijven
Cijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) zeggen dat het vestigingsklimaat in de Lage Landen nog steeds aantrekkelijk is. Het agentschap, dat een wereldwijd netwerk heeft van twintig kantoren, wist in 2010 155 bedrijven binnen te halen, in 2011 slaagde het NFIA er in om 193 buitenlandse ondernemingen over te halen om naar Nederland te komen. De regio Amsterdam blijkt nog steeds de meest populaire plek. Het zijn niet allemaal nieuwe ondernemingen, in een aantal gevallen betreft het een uitbreidingen van bedrijven die zich al eerder hier hebben gevestigd.
Bron: Het Financieele Dagblad


Winst voor ECB staat Griekse deal nog in de weg
Er is nog steeds geen overeenkomst gesloten over de Griekse reddingsoperatie. De Griekse politici moeten het Griekse volk nog veel meer dwingen tot bezuinigingen. Permanente banen bij staatsbedrijven moeten verdwijnen, het minimum loon zal met 22 procent moeten dalen, het mes moet in de pensioenen en ga zo maar door. Bepaald geen aantrekkelijke maatregelen om te nemen nu de verkiezingen voor de deur staan en het bekend is dat de ECB bij een overeenkomst op de voorwaarden van het troica, winst gaat boeken op de staatsobligaties die het voor gereduceerde tarieven heeft  ingekocht. Iets dat door Griekse politieke partijen moeilijk kan worden verteerd. De deelname van de ECB in een deal, de vorm van het laten schieten van een deel van die winsten, lijkt daarom noodzakelijk. Uhh, ja, wordt dus vervolgd.
Bron: Wall Street Journal

 
Het NOS-niews in een minuut: