Air France-KLM-Alitalia?

2 Connecties

Onderwerpen

Alitalia

Organisaties

KLM
0 Bijdragen

Volgende week eindigt de lock-up periode van de aandelen Alitalia. Air France-KLM ligt volgens Italiaanse kranten op de loer om de Italianen deze zomer in te lijven.

Air-France KLM heeft sinds januari 2009 een kwart van de aandelen in handen van de Italiaanse maatschappij Alitalia. De overige aandelen zijn in handen van het consortium CAI, dat in 2008 een doorstart mogelijk maakte van het gefailleerde Alitalia.
 

Op 12 januari eindigt de zogeheten lock-up periode en vanaf dan zijn alle aandeelhouders vrij om hun aandelen Alitalia van de hand te doen. Volgens de Italiaanse krant zouden Alitalia- aandeelhouders al warm zijn gemaakt om tegen een premie van 20 procent bovenop de prijs die zij in 2008 betaalden, hun aandelen van de hand te doen. De overname zou betaald worden in aandelen Air France-KLM en deze zomer afgerond moeten zijn.
De geplande overname druist in tegen eerdere berichten van Andrea Ragnetti, de CEO van Alitalia, dat Air France-KLM haar Italiaanse belang van 25 procent niet in 2013, maar mogelijk pas in 2014 zou uitbreiden.

 

Berlusconi
Alitalia is sinds korte tijd weer winstgevend. In het eerste halfjaar 2012 werden er rode cijfers geschreven, maar in Q3 2012 werd er een nettowinst geboekt van 27 miljoen euro.
De oud-premier Silvio Berlusconi, die vorige maand zijn comeback aankondigde maar nog op een grote achterstand staat, blokkeerde tijdens zijn premierschap een eerdere geplande overname van Alitalia. Op zijn Facebook-pagina schreef hij toen: “If Alitalia had fallen into the hands of the French... many tourists would have ended up visiting the castles in the Loire valley instead of our cities of art.”

 

UPDATE: In een schriftelijke verklaring van Air France-KLM wordt het onvernameplan ontkend.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden