Als Amerika verdrinkt

3 Connecties

Onderwerpen

American debt ASMI

Organisaties

KLM
0 Bijdragen

Amerika maakt zich op voor betalingsproblemen, Turkije groeit, maar verwacht Griekse problemen, ASMI maakt winst, maar heeft orderboek niet vol, KLM draait verliest, maar denkt over 2011 te plussen.

Als Amerika wordt gedowngrade, dan…

 

De scenario-schrijvers hebben het druk. Wat te doen als Amerika zijn schulden niet meer kan betalen, en besluit om het schuldenplafond niet te verhogen? Bange pensioenfondsen hebben hun adviseurs al ingeschakeld om uit te rekenen in hoeverre hun belangen moeten worden afgewaardeerd. Het antwoord - gebaseerd op historische gegevens - luidt dat er een ‘grote relatie’ bestaat tussen de val van overheidspapier en de beurskoersen.

Bron: Bloomberg

 

Turkije lacht nog om Griekenland

 

Turkije is een groeitijger. In het eerste kwartaal van het jaar was het snelst groeiende land ter wereld. De liaison tussen Oost en West is nog vol zelfvertrouwen, maar ook op bazaar in Istanboel worden de handelaren zenuwachtig. De Lira staat zwak, maar er is de laatste dagen weinig koopappetijt. Niettemin bouwen de grote bouwondernemers in de regio Antalaya grote villaparken voor de nieuwe rijken rondom de Kaukasus.

Bron:NOS

 

ASMI groeit, maar minder orders

 

Als ASMI niest, wordt iedereen ziek. De mondiale economiemeter uit Bilthoven heeft een goed tweede kwartaal gedraaid met een stijging van de nettowinst van 6 %, ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. De omzet steeg met 57% tot bijna 425 miljoen euro. Maar, en dit is ook een aanwijzing, het orderboek is met 22% geslonken, en dat is best een schrikbeeld.

Bron: DFT

 

Koop snel NS-kortingskaart

 

Reizigerswaakhond Rover waarschuwt NS-kaarthouders om voor 1 augustus snel een kortingskaart van 55 euro te kopen. Daarmee kunnen de reizigers buiten de spits met 40% korting reizen. De NS wil reizen buiten de spits stimuleren en er meer geld aan verdienen, en gaat de kaart duurder maken. Voor spitsfreaks gaat het heel duur worden om te reizen. Een voordeelkaart in het negen tot 5 tijdperk kost dan 240 euro.

Bron:VK
 

KLM maakt onverwacht groot verlies

 

KLM Air France heeft een verlies gedraaid van 200 miljoen euro en dat is groter dan verwacht. Oorzaken waren de hoge brandstofprijzen, de natuurramp in Japan en de politieke onrust in Afrika en het Midden-Oosten. De analisten rekenden op een nettoverlies van 64 miljoen euro. De brandstofprijs steeg met 16% en die prijs kon niet worden doorberekend aan de klanten.

Bron: NRC

 

 NOS-nieuws in een minuut

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 596 leden