Altman 2.0 voorspelt faillissementen

U hoeft geen tarotkaarten meer te leggen om de juiste investeringen te doen. Wall Street applicatie Altman Z-Score+ voorziet bankroet jaren van tevoren.

Een van de meest gebruikte en erkende manieren om de kredietwaardigheid van bedrijven te beoordelen is de Altman Z-Score, vernoemd naar de legendarische NYU Stern Professor Edward Altman. 

De Z-Score bekijkt de verhouding tussen winst en bezittingen; omzet en bezittingen; marktwaarde aandelen en verplichtingen; ingehouden winsten en bezittingen; en werkkapitaal en bezittingen. Elk van de genoemde ratio's wordt voorzien van een "gewicht", en de totalen worden opgeteld. Hoe hoger de totale score is, hoe kleiner de kans dat een onderneming in financiële moeilijkheden zal komen.

Nog even en kredietanalisten kunnen de uitgebreide formule van de Altman Z-Score overal en altijd toepassen. Professor Altman en Business Compass LLC zijn een Altman Z-Score + smartphone applicatie aan het ontwikkelen die binnen enkele seconden de kans op wanbetaling in een periode van 1 tot 10 jaar bekijkt. Geinteresseerd? Je hebt de app al voor 100 dollar. 

 
 Zie hier hoe Altman Z-Score+ werkt:  
 
 

 
Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden