Amerikaanse miljonair: "Meer belasting graag!"

3 Connecties

Relaties

Belasting Miljonairs

Personen

Barack Obama
2 Bijdragen

Er zijn Amerikaanse miljonairs die smeken om meer belasting te betalen. Het ziet er naar uit dat het nog gaat gebeuren ook om de "fiscal cliff" te vermijden.

 Nivelleren, dat kan heus niet alleen in Nederland. In de VS gaat het ook gebeuren, althans als de Amerikaanse president Obama zijn zin krijgt. Hij krijgt verrassend genoeg steun van een groep miljonairs die vriendelijk verzoeken om meer belasting te betalen.

 

Gisteren was het de beurt aan de vermogende Jeff Gural, voorzitter van commercieel vastgoedbedrijf Newmark Grubb Knight Frank. Die zei tegen CNBC dat de Republikeinen moeten instemmen met een belastingverhoging voor rijke mensen om de de zogeheten fiscal cliff te vermijden, de automatische belastingverhogingen en bezuinigingen die intreden als er aan het eind van het jaar geen begrotingsdeal is. 

 
"De dure restaurants in New York zitten vol", zei Gural provocerend. "Rijke mensen hebben het prima." Dat Republikeinen zich tegen belastingverhoging verzetten, noemde hij "idioot". Het grootste probleem volgens de miljonair is dat alle Republikeinen een gelofte hebben getekend van Rover Norquist, de president van Americans for Tax Reform, om tegen iedere vorm van belastingverhoging te stemmen.  
 
Patriottische miljonairsclub
Gural is lid van de Patriotic Millionaires, een lobbyclub die geïnspireerd is door het controversiële pleidooi van superbelegger en miljardair Warren Buffet om de rijken te laten bloeden. Beroemd werd Buffets uitspraak dat zijn secretaresse meer belasting betaalt dan hijzelf. 
 
Intussen lijkt het erop dat de Republikeinen bereid zijn akkoord te gaan met fiscale maatregelen die tot voor kort ondenkbaar waren. Zelfs de invloedrijke columnist Bill Kristol pleitte deze week voor een breuk met de gelofte. 
 
Nivelleren, het is een wereldwijde trend.
 
Zie hier het interview met Gural op CNBC: