Sprachlos, ziellos, mutlos

2 Connecties

Relaties

Euro

Organisaties

Philips
0 Bijdragen

Angela Merkels euro-politiek gekraakt. Philips lijdt €1,3 miljard verlies en snijdt in kosten en rijke Chinezen gaan shoppen in spotgoedkoop Amerika. Plus: voordelen van de eurocrisis

Markten gaan euro opnieuw testen
Terwijl bondskanselier Angela Merkel in de ontkenningsfase lijkt te verkeren – 'er is geen euro-crisis, enkele landen hebben problemen met hun schulden' zei ze gisteren – staan de financiële markten in de startblokken om de euro opnieuw te testen. Het is precies die combinatie van gebrek aan actie en besluiteloosheid die de kwetsbaarheid van de euro blootlegt.
Bron: Telegraph  
 
Der Spiegel kraakt Merkel
Voormalig bondskanselier Helmut Kohl haalde vorige week al uit naar politici die 'zijn Europa' kapot maken, nu doet weekblad Der Spigel nog een duit in het zakje: Sprachlos, ziellos, mutlos
 
 
Philips hakt in begroting na verlies €1,3 miljard
En toch zijn de maatregelen om de gestegen grondstofprijzen en slechte marktomstandigheden niet voldoende. Dat zegt een analist in het FD. Vooral de divisie Consumer Lifestyle heeft het moeilijk. 
 
 
Voordelen van de euro-crisis
In Duitsland is een gigantische tekort aan vakkrachten.  In Spanje en Portugal staat de economie stil. Dus trekken duizenden ingenieurs en vakkrachten naar het noorden. Duitse uitzendbureaus en het het Duitse equivalent van het arbeidsbureau werven volop. Ook in Nederland is de Portugese arbeider terug van weggeweest. Maar hier geen hoger opgeleiden, maar vooral bessenplukkers en schoonmakers gevraagd. Nog een lichtpuntje: de Duitse economie boomt en dat is ook goed voor de betalingsbalans. De Bondsstaat hoeft slechts €19 miljard te lenen, €8 miljard minder dan vorig jaar.
 
 
Depri-grafiek: het alsmaar rijzende Amerikaanse kredietplafond
Lukas Daalder laat zien hoe het Amerikaanse kredietplafond sinds 1980 keer op keer wordt verhoogd.
 
 
Rijke Chinezen gaan naar spotgoedkoop Amerika
Voor een miljoen dollar heb je een klein appartement in Sjanghai, maar een een schitterend vrijstaand huis in Washington. Rijke Chinezen voelen zich helemaal niet rijk in China. De inflatie was in juni is 6,4 procent op jaarbasis en ze komen er achter dat de yuan best een sterke munt aan het worden is. Ze gaan shoppen in het buitenland, constateer Reuters-redacteur George Chen.
Bron: Reuters