'Anonymous-hackers zullen wereldwijd internet platleggen'

3 Connecties

Relaties

Anonymous Hacken

Werkvelden

Wall Street
1 Bijdrage

Anonymous zou op 31 maart met 'Operation Global Blackout' wereldwijd het internet platleggen. Directeur Keith Alexander van de Amerikaanse National Security Agency uit zijn zorgen.

De hackersgroep zou de aankondiging hebben gedaan op de populaire dumpsite Pastebin.com, waar gebruikers teksten en codes uitwisselen.

Wall Street Journal bronnen zeggen dat de directeur van de National Security Agency Keith Alexander tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis zijn bezorgdheid heeft geuit over de ontwikkeling van de hacktivist-groep Anonymous.

Slechte beveiliging
De beveiliging van het computernetwerk is een groot probleem voor de overheid als Anonymous blijft aanvallen, met het doel corruptie aan het licht te brengen. Anonymous valt regelmatig de overheid aan over met wat de groep noemt "F ** k FBI vrijdag", en onlangs werd er nog een telefoon gesprek gehackt tussen de FBI en Scotland Yard toen de twee bureaus in bespreking waren over de hackersgroep.

De aanvallen van Anonymous leken de afgelopen tijd vrij oppervlakkig. De meeste van hun waren zogenaamde DDoS aanvallen. Een ‘distributed denial-of-service’ aanval is een aanval op een computer of netwerk waarbij met een aantal computers, vanaf vele verschillende plaatsen op de wereld, - bestuurd vanaf een centraal punt-, zoveel verbindingsverzoeken naar de server van een of meer websites verstuurd worden, dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is, of de server zelfs crasht.

Deze strategie is ook toepast op de site van het ministerie van Justitie, die kort nadat de FBI het bedrijf MegaUpload had afgesloten, offline ging. Een soortgelijke aanval zou momenteel worden opgezet door de groep, maar dit keer met als doel 13 servers af te sluiten die het internet laten draaien.

De groep beperkt zich echter niet alleen tot DDoS kennis en heeft in het verleden veel meer ingewikkelde aanslagen gepleegd, waaronder de hack op Visa Inc, MasterCard Inc en eBay Inc PayPal-service.

China
Een aanval op het elektriciteitsnet, zou eerder te wijten zijn aan het land waarmee de VS al een tijd op gespannen voet mee staat. China is al eens betrapt bij het hacken sleutelkaarten van het Amerikaanse ministerie van Defensie om toegangsinformatie te krijgen, maar het is onbekend of de aanval in verband staat met de Chinese overheid.

Echter is Alexander niet bezorgd over de regeringen die handelen voor eigen rekening, maar het lekken van kennis aan de lokale cybercriminele groepen.“Een dichtbijstaande concurrent [land] kan ‘cyber malware’ doorgeven aan een spionagegroep", zou Alexander hebben gezegd. "Voor je het weet zit er een hacker in ons elektriciteitsnet. Daar moeten we achteraan."

Volgens de twitteraccount van Anonymous en hun blog is de groep niet bezig met het plannen van een aanval. “Anonymous heeft de aandacht getrokken van The National Security Agency,” schreven de hackers op hun blog dinsdag. “In geheime bijeenkomsten in het Witte Huis heeft NSA directeur Keith Alexander gewaarschuwd dat wij in een of twee jaar  het elektriciteitsnet af kunnen sluiten voor miljoenen mensen. Wat een onzin! Waarom zouden wij dat doen? Dat slaat nergens op! Ze willen u gewoon bang maken.”