'Antibankenretoriek schaadt Groot-Brittannië'

1 Connectie

Onderwerpen

Bankiers
2 Bijdragen

Het bankiertje pesten moet maar eens afgelopen zijn, vindt Spencer.

Micheal Spencer, de oprichter en CEO van beurshandelplatform ICAP, verdedigt in een interview met The Daily Telegraph gepassioneerd de financiële sector van Groot-Brittannië. De constante aanvallen op de industrie schaden volgens de voormalige financiële bewindsman van de Conservatieve Partij de economische groei.

“Ik vind het een verschrikkelijke periode, erg deprimerend, erg negatief en in de meeste gevallen erg nutteloos”, zegt de miljonair over de maatschappelijke en politieke ophef over het functioneren van de Londense City. “Gedurende een aantal jaar zijn er zeker slechte dingen gebeurd in de bankenwereld die spijtig zijn. Maar het is nu ontaard in een heksenjacht met de veronderstelling dat alle bankiers oplichters zijn – wat absoluut niet zo is.”

Volgens Spencer zijn het een aantal individuen die het voor iedereen verpesten. Het bankiertje plagen moet daarom afgelopen zijn omdat het inmiddels "gevaarlijke vormen aanneemt" en het volgens hem bovendien contraproductief werkt en uiteindelijk de hele natie in diskrediet brengt.

Het is algemeen bekend dat Spencer een goede band heeft met premier David Cameron en George Osborne, de minister van Financiën. Beide politici behoren ook tot de Conservatieve Partij.

Daarnaast windt Spencer zich op over de volksonrust die is ontstaan over grootcorporaties die te weinig belasting betalen. Dat klopt namelijk niet volgens de zakenman. “Amazon betaalt btw, inkomstenbelasting via hun werknemers, rijksverzekering en belasting over hun services."

Ook weet Spencer te melden dat Vince Cable, minister van Handel en innovatie namens de Liberaal-Democraten, niet gerespecteerd wordt in het Britse zakenleven. “Hij wordt in het zakenleven zeker niet als iemand gezien die ondernemerschap steunt en dat is heel erg jammer. Dat heb ik hem persoonlijk ook verteld.”

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden