De economie van de app

1 Connectie

Werkvelden

ICT
0 Bijdragen

De App-economie creëerde bijna 500.000 banen in de VS. En Amsterdam hobbelt er een beetje achteraan.

In 2007 bestond ze nog niet, maar sinds de introductie van de iPhone is de app-business goed geworden voor 466.000 banen in de Verenigde Staten. De app-economie bleek in 2011 goed voor een omzet van $20 miljard. Onder de noemer 'apps' worden programma's en diensten voor smart phones, Facebook en tablet computer gerekend.

 

Ook Amsterdam doet pogingen om een 'app-ecosysteem' te creëren. Met iPhone Challenge Europe (iCE) Amsterdam bijvoorbeeld. Het ICT-cluster is een van de zeven speerpunten van de regionale economie en speelt een belangrijke rol in de innovatie-strategie van de metropoolregio. Helaas zijn op de site van Amsterdam Innovatie Motor geen recente cijfers. Op de Feiten en Cijfers-pagina van het ICT-cluster van Amsterdam Innovatie Motor is men nog blijven steken in plannen voor de periode 2005-2010.

 

Zoals gebruikelijk wemelt het in de hoofdstad van de instellingen die zicht met innovatie 'bezig houden'. Het ICT-cluster heeft dan ook weer een eigen site, waarin het werk van Amsterdam Innovatie Motor dunnetjes wordt overgedaan. Versnippering blijft hét probleem in Amsterdam. 

 

 

 

iCE Amsterdam 2011 from bITa Center on Vimeo.