Asfaltfeesten Eurlings kostten meer dan miljoen

Voormalig Verkeersminister Camiel Eurlings vierde de voortgaande asfaltering van ons land uitbundig. Legende haalt uit naar Buffett. Dat en meer in Newswatch

De voormalige minister van Verkeer, Camiel Eurlings mocht graag het glas heffen bij openingen van nieuwe snelwegen. Hij besteedde (met belastinggeld!) tot drie keer toe meer dan 100 duizend euro aan feesten die de heugelijke opening van een stuk snelweg moesten opluisteren. In totaal gaf in zijn ambtsperiode 1,2 miljoen euro uit aan asfaltparty's waarbij vooral in de omgeving Eindhoven nog vaak gedacht wordt aan het openingsfeest van de Randweg rondom de lichtstad. Bij die gelegenheid dansten graafmachines op de Boléro van de Franse componist Ravel (niet van Gerard Joling). Totale kosten van het feestje: 131.474 euro. Dit blijkt uit documenten die Dagblad De Pers naar een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) in handen wist te krijgen.

  

De Pers berekende eerder al dat Camieleke (tegenwoordig actief als directeur bij vervoersbedrijf KLM) veel meer dan zijn voorgangers het asfalt over Nederland liet uitsmeren.

 

Bron: De Pers


Het lek is dicht
Eindelijk positief nieuws uit Japan. Het lek in de kerncentrale in Fukushima is gedicht. Er stroomde al dagen radio-actief water de zee in. Daarmee zijn de problemen nog niet verholpen, want wegens een gebrek aan opslagcapaciteit moet er nog steeds heel veel radio-actief water uit de centrale in zee worden geloosd.

Bron: De Volkskrant


Steinhardt beukt in op Buffett

De Amerikaanse hedgefundlegende Michael Steinhardt (tevens filantroop en kunstverzamelaar) haalde voor de camera's van CNBC hard uit naar hedgefundmanagers en in het bijzonder naar Warren Buffett. Steinhardt is een legende in de wereld van de hedgefondsen. In 1967 richtte hij Steinhardt & Partners op. Zijn fonds zou vele jaren rendementen van ver boven de twintig procent halen.
Hij uit zware kritiek op de huidige generatie hedgefundmanagers die vooral geld verdienen aan de omvang van het fonds en niet door het geld te laten renderen. 'Toen ik het deed werd de business uitgemaakt door een elite van hedgefundmanagers. Het is geen elitaire business meer'. En: 'Iedereen kan tegenwoordig hedgefundmanager worden'.
Met zijn donkerbruine whiskystem haalt Steinhardt ook hard uit naar de FED en Bernanke en naar het extreem ruime monetaire beleid wat er sinds het ontstaan van de crisis is gevoerd (QE1 en QE2)
'Voel je je niet slecht dat al quazillions geriatrische spaarders de laatste jaren werden vermoord en dat niemand over ze praat?...Bernanke heeft al die mensen die hun hele leven hebben gespaard, een poot uitgedraaid'.

 

Steinhardt de Buffett basher


Nog aardiger wordt het wanneer Steinhardt Warren Buffett op de korrel neemt.
"[Buffett's] reality is he is the greatest PR person of recent times and he has managed to achieve a...uhh...a snow job that conned virtually everyone in the press to my knowledge. And it is remarkably that he continues to do it."
Steinhardt trekt ook de resultaten van Bershire Hathaway in twijfel. Hij beaamt dat Buffett de buitengewone resultaten heeft laten zien, maar of het orakel van Omaha ze ook echt heeft behaald, is hij niet zo zeker van. Hij verbaast zich ook over de filantropie van Buffett die volgens Steinhardt in de eerste 70 jaar van zijn leven 2,5 cent heeft weggegeven en opeens beslist dat hij driekwart van zijn gehele vermogen aan 1 kerel (Bill Gates) meegeeft. Steinhardt suggereert dat daar meer achter zit: "Its worth reflecting".
Steinhardt komt ook op voor de epische baas van Solomon Brothers die in 1987 door Michael Lewis zijn boek 'Liar's Poker' werd vereeuwigd (lees: kapot werd geschreven).
"How he (Buffett) treated John Gutfreund was disgusting. Because John Gutfreund was a man of integrity and he was unceremoniously thrown out of Soloman Brothers for no good reason".

Bron: CNBC