AT&T koopt 34 miljoen klanten <br>(voor $1,1 mille per stuk)

2 Connecties

Relaties

Telecom

Locaties

Japan
0 Bijdragen

Obama paait Brazilië, Buffett casht met Goldman Sachs en Tokio kampt nog minstens zes maanden met back-outs. Plus: AT&T lijft T-mobile in voor belachelijk bedrag - kredietcrisis is voorbij.

Obama vuistdiep in Brazilië

"Brazilië kan Libië en Midden-Oosten inspireren. De Brazilianen laten de volkeren zien hoe je je van een dictatuur kunt bevrijden." De Amerikaanse president bezoekt Brazilië en zet al zijn charme en diplomatiek talent in. Goede relaties zijn belangrijk, maar de ware reden is vrij profaan: de Amerikanen willen dat Brazilië kiest voor hun F-18 als nieuwe straaljager. Tot groot ongenoegen van concurrent Zweden… 
 
 
Buffett verdient goed aan Goldman Sachs
Superbelegger Warren Buffett maakt een deels papieren winst van $3,7 mrd op zijn investering in Goldman Sachs. Tijdens het dieptepunt van de kredietcrisis in 2008 stak hij $ 5mrd in de Amerikaanse zakenbank. Eind verleden week maakte Goldman Sachs bekend een deel van de aan Buffett verkochte preferente aandelen terug te kopen. Daarmee is een bedrag van $5,65 mrd gemoeid. Bij deze prijs zijn het dividend over het eerste kwartaal en een premie van 10% inbegrepen.
 
 
Tokio zes maanden stroomuitval
De schade aan de kerncentrale in Fukushima en de schade als gevolg van de aardbeving en de daaropvolgende tsunami heeft grote gevolgen voor de Japanse stroomvoorziening. De agglomeratie-Tokio moet de komende zes maanden rekening houden met regelmatige stroomuitval. Omdat hier 40 procent van Japans Bruto Binnenlands Product wordt geproduceerd betekent dat een nog hogere economische schade. Over het tweede kwartaal verwacht zakenank Morgan Stanley een economische groei van 0,5 procent, tegenover een prognose van 2,2 procent vóór de aardbeving. Van de 54 kerncentrales zijn  er 11 uitgezet en men gaat ervan uit dat een deel van de verloren energieproductiecapaciteit nooit meer terugkeert. Er is voorlopig geen realistisch alternatief voor kerncentrales in Japan.
 
 
Megadeal: AT&T neemt T-Mobile USA over voor $39 miljard
Met deze combinatie ontstaat de grootste mobiele telecom-maatschappij van de VS. ATT betaalt maar liefst $25 miljard in cash. 'Een zeer verrassende deal', vindt een doorgewinterde analist. Achtergrond is dat de vraag naar mobiel breedband door smart phones de komende jaren enorm stijgt. Met T-Mobile heeft AT&T er in een klap 34 miljoen klanten bij. Klik hier voor een grafiek van de data-dekking van AT&T. Die is namelijk beroerd...
Bron: Bloomberg 
 
 
Aanval op Libië: olieprijs omhoog
Zorgen op de oliemarkt nu Khadaffi geen aanstalten maakt te vertrekken. Verschillende banken hebben hun forecast voor olie verhoogd, bericht de Telegraph. Deze maandag stijgt de olieprijs explosief, voorspelt de krant.
Bron: Telegraph 
 
 
'Japanse aandelen zijn hot>'
Tot slot nog een 'Buffett'. Een buitengewone gebeurtenis bedt buitengewone kansen. Dat is Japan, dus zijn Japanse bedrijven een buy. Dixit het orakel van Omaha, die in dit artikel zijn visie op geheel Oost-Azië ontvouwt. Nog een tip? Pssst…. Zuid-Korea.
Bron: Reuters