Bank zoekt geld

4 Connecties

Relaties

TEG Marco Borsato Lab ventures

Organisaties

ABN Amro
0 Bijdragen

Ook ABN Amro zoekt verdwenen Borsato-miljoenen.

Vandaag in het AD: ABN Amro zoekt uit waar de miljoenen zijn gebleven, die de bank stak in het samen met The Entertainment Group failiet verklaarde Lab Ventures. De bank heeft om die reden de curator van het failliete bedrijf van een bedrag van 50.000 euro voorzien.

 

De krant baseert zich op het nieuwste verslag van de curator van Lab Ventures, Nils Reerink, dat dinsdag werd gepubliceerd. Daarin schrijft Reerink: "Gezien de aanzienlijke belangen van ABN Amro Bank N.V. in dit dossier en daarmee het belang bij een gunstige afwikkeling, heb ik de bank bereid gevonden de faillissementsboedel een boedelkrediet te verstrekken van EUR 50.000,-, een en ander op basis van no-cure-no-pay.

 

ABN-woordvoerder Jeroen van Maarschalkerweerd legt in een reactie aan FTM uit, dat het de bank er vooral om te doen is in kaart te brengen welke activa uit de deelnemingen van Lab Ventures eventueel nog te verzilveren zijn. "Het krediet is bedoeld om de curator wat meer financiële armslag te geven. Wij vragen ons af wat de verschillende assets nog waard zijn." De bank, die circa 7 miljoen euro in Lab stak, wacht nu eerst de bevindingen van de curator af alvorens eventuele verdere stappen te overwegen.

 

Lees ook: Curator TEG is er nog niet uit