Aus der Reihe...Derrick

2 Connecties

Relaties

Derrick

Locaties

Duitsland
0 Bijdragen

Een bizarre ontknoping dreigt in de moordzaak van de vrouw van bankdirecteur Thomas Bögerl. Hij blijkt zelf gerommeld te hebben met het losgeld (en heeft een tweeling bij een andere vrouw).

Vorig jaar juni werd in een bos onder een berg takken het ontzielde lichaam van bankiersvrouw Maria Bögerl uit het Zuidduitse Heidenheim gevonden. De 54-jarige vrouw was vermoord. Een maand eerder was ze uit haar woning ontvoerd. 

 
Haar echtgenoot, de bankdirecteur Thomas Bögerl, ontving kort na haar verdwijning het dringende verzoek om 300 duizend euro aan losgeld te betalen. Bögerl slaagde erin om het bedrag bij elkaar te krijgen en uiteindelijk op de afgesproken plek neer te leggen. Hij was echter 90 minuten te laat en zijn vrouw werd door de ontvoerder(s) in koelen bloede om het leven gebracht. Van de ontvoerders en moordenaars ontbreekt letterlijk ieder spoor.
 
In de weken vooraf hadden zich hartverscheurende taferelen op de Duitse televisie afgespeeld. 
Samen met zijn zoon en dochter smeekte Bögerl de ontvoerder(s) een teken van leven te geven en deed hij een beroep op hun menselijkheid om hun 'Mamma' en 'Mutter' toch in hemelsnaam vrij te laten.
 
Maar nu is Bögerl zelf in opspraak geraakt. In een anonieme brief, waarschijnlijk afkomstig van een van zijn collega's bij de bank, wordt de bankdirecteur ervan beticht een dubieuze rol te hebben gespeeld bij de overhandiging van het losgeld. Bögerl zou de zaak onnodig hebben vertraagd. Na het telefoontje van de ontvoerders had hij als bankier het geld binnen 80 minuten geregeld. Hij plaatste het geld echter anderhalf uur later dan de ontvoerders hadden geëist.  
 
Hierdoor mislukte de overhandiging. Het geld werd niet van de afgesproken plek opgehaald. Drie weken later werd het lijk gevonden. Ook was er gerommel met een gemeentelijk Blitzkredit. De anonieme brief blijkt al sinds oktober in het bezit van de politie te zijn.
 
Het gedrag van Bögerl wordt als "rätselhaft' omschreven. De twijfels over de ware toedracht van de moord zijn versterkt door het gerucht dat Bögerl een tweeling heeft verwekt bij een jonge vrouw. De bankdirecteur ontkent dat.