Barbertje moet hangen

De rechtse gekte krijgt de Verenigde Staten steeds meer in zijn greep. Hoon en spot is het medicijn, meent Jacob Gelt Dekker

Gerechtsdienaar, " Mynheer de rechter, daar is de man die Barbertje vermoord heeft."

 
Rechter, " Daaraan heeft hy zeer verkeerd gedaan. Hy moet hangen."
 
Lothario, de aangeklaagde." Rechter, ik heb Barbertje niet vermoord! Ik heb haar gevoed en gekleed en verzorgd. Er zyn getuigen die verklaren zullen dat ik 'n goed mensch ben, en geen moordenaar."
 
Rechter, " Man, ge moet hangen! Ge verzwaart uw misdaad door eigenwaan. Ge moet hangen! Ge hebt Barbertje stukgesneden, ingezouten, en zyt ingenomen met uzelf... drie kapitale delikten! Wie zyt ge, vrouwtje?"
 
Vrouwtje, " Ik ben Barbertje." Lothario, de aangeklaagde  "Goddank! Rechter, ge ziet dat ik haar niet vermoord heb!"
 
Rechter, " Hm... het derde punt blyft dus bestaan. Gerechtsdienaar, voer dien man weg, hy moet hangen. Hy is schuldig aan eigenwaan. Griffier, citeer in de praemissen de jurisprudentie van Lessing's patriarch." (Onuitgegeven Tooneelspel, Max Havelaar, Eduard Douwes Dekker).
In het verkiezingsgewoel van de Verenigde Staten worden  messen vlijmscherp geslepen in media wedstrijden van ware taal woorden. De Nederlandse Rechtelijke macht komt regelmatig ter sprake als een aanfluiting van de onafhankelijkheid  rechter in Europa. 
 
Iedereen weet het nu zeker, Nederlandse rechters zijn sterk politiek bevooroordeeld en daardoor geen knip meer voor hun neus waard. Het bevestigt de duivelse morele verwording in een landje waar wolken hashiesh rook tot ver over de grenzen onschuldige onbevangen jeugd voor eeuwig bederven, waar moord als euthanasie per wet geregeld is en waar het homohuwelijk de gezinseenheid als hoeksteen van de samenleving ondergraaft.
 
Het beeld van Nederland, als rechtstaat waar een multinational zich goed kan vestigen vanwege soliede maatschappelijke instituten en deugdelijke randvoorwaarden is verbleekt. Nederland is nu voor velen een verworden geislamiseerde terroristen basis, bestuurd door zeer zwakke halfzachte morele leiders. Amerika moet zich maar snel terugtrekken op haar eigen grondvesten en de wereld moet zelf maar uitzoeken wat recht en gerechtigheid is. Laten moordzuchtige moslims elkaar maar afslachten, zoals ze dat al ruim duizend jaar doen. In Nederland zullen zeker de Van Gogh-lijken zich opstapelen. Het lijkt erop dat het investeringsklimaat van Nederland nog verder verstoord is dan het al was door de drug gedoog wetten, en deze maal is het onherstelbaar. De Nederlandse economie zal zoals die van Griekenland ten onder gaan, beweren de Republiekijnen met grote stelligheid.
 
In de op de spits gedreven kretologie ontbreekt elk nieuw geluid van een charismatische leider. Obama en zijn trawanten laten het al maanden afweten. Ze  zijn toonbeelden van zwakte en vage beloftes geworden. Zelfs Amerika's Black Power zwarten weten het zeker, hun president was niet zwart genoeg; dat krijg je van die verfoeilijke gemengde huwelijken: "Weg met die namaakneger!"
 
Tea Party en Sarah Palin populistische rede zegevieren, en in Nederland, schreeuwt mevrouw vanaf de podia, zullen zelfs de rechtvaardigen worden voorgeleid: ze moeten hangen, koste wat kost! Het is een complot tegen de vrije wereld.
 
De doordravende rechtse gekte heeft Amerika in haar greep. De neiging van de politici om overal een persoonlijke belediging in te zien maakt de stemming nog grimmiger. Daarmee geven ze hun angst om bespot te worden bloot. Het is  juist onze honende spot die deze dwazen door en door verdienen!