Barça: nog altijd 400 miljoen schuld

11 Connecties

Barca is een voetbalgod met een Griekse mentaliteit, Facebook gaat nog niet naar de beurs, Chinezen azen nu echt op Saab en Italianen somberen over economie.

Chinese coup bij Saab

Twee Chinese investeerders zijn bereid bijna een miljard euro in Saab te pompen als ze aandeelhouder worden. De topman van Zhejigang Yougman Lotus Mobile, een vrouw overigens, laat nu weten langzaam geld te willen steken in de noodlijdende Zweedse autoreus, samen met distributiebedrijf Pa Dang. ‘De investering zal niet direct gebeuren, natuurlijk, maar stap voor stap.’ Maar natúúrlijk.

Bron: DFT

 

Grieken mogen in Euro blijven.

De topdogs zeggen nee. De Grieken moeten binnen de Euro blijven. Angela Merkel en Nicholas Sarkozy, de twee monetaire kingmakers, hebben een streep in het zand gezet. De Grieken hoeven niet terug naar de drachme. Het Lehman-moment voor Europa lijkt voorbij.

Bron: WSJ

 

 

Facebook later naar de beurs

De nog dit jaar verwachte beursgang van digitale smoelenboek Facebook is uitgesteld tot zeker april 2012. Reden lijkt niet het matige beursklimaat, maar de interne bedrijfvoering. Topman Mark Zuckerberg zegt dat hij zijn werknemers wil laten werken aan nieuwe producten en niet wil laten afleiden door een pay out.

Bron: FT

 

Voetbal is geen oorlog, maar schulden maken 

Barcelona is de beste voetbalclub ter wereld, gebouwd op het financiele fundament van Griekenland. De schuldenlast, die iets is teruggebracht, bedraagt nog steeds 364 miljoen euro. Ook vorig seizoen kwamen de Catalanen uit op een verlies van 9 miljoen euro. Financiele man Javier Faus verwacht dit jaar een winst te draaien van 20 miljoen euro. Maar dan moet de tikkie-takkie brigade wel weer alles winnen.

Bron: Elf Voetbal 

 

Economisch wonderkind Italië sombert

Ai. Altijd dachten we dat er onder de corrupte politieke Italiaanse politiek een keiharde bodem van economische weerbaarheid school, gestut door familiekapitaal en innovatie. Dat is niet helemaal zo helaas. FD correspondent Maarten Veeger turfde de goed nieuws berichten in IL Sole 24 Ore en schrok.

 

Bron: FD

 

Actueel

UBS lijdt miljardenstrop

 

Het Nos nieuws in 60 seconden: