Bart Becht: afscheid van Reckitt-Benckiser

3 Connecties

Relaties

Bart Becht

Organisaties

Saab AB IMF
0 Bijdragen

Schok in The City: Bart Becht van Reckitt-Benckiser gaat met pensioen; 'Saab ten dode opgeschreven' aldus Zweedse baas van autotoeleveranciers. Strauss-Kahn (IMF): "Portugezen moeten harder werken." Newswatch!

Bart Becht vertrekt bij Reckitt Benckiser; beurswaarde keldert

De Nederlander was de afgelopen jaren steevast de best verdienende CEO. En een van de meest gerespecteerde sinds hij met producten als Cilit-Bang het huishouden en de markt voor persoonlijke verzorging veranderde. Lelijke verpakkingen met afgrijselijke kleuren, bewust slecht geacteerde commercials werden zijn handelsmerk. Maar zijn succes was spectaculair. De aandeelhouderswaarde is sinds zijn aantreden in 1999 vervijfvoudigd. Aan het eind van het jaar gaat Becht met pensioen, tot schrik van de financiële markten. Het artikel in de Britse Telegraph eert Becht met een zeer uitgebreid portret en dossier. Ruimte voor kritische reflectie is er ook: is het trucje van Becht misschien uitgewerkt?
Bron: Telegraph 
 
 
Strauss-Kahn (IMF): 'Portugal zal lange tijd pijn moeten lijden'
Het IMF neemt Portugal onder handen en dat zal aan de Portugese bevolking niet onopgemerkt voorbij gaan. 'Het zal niet snel gaan, noch gemakkelijk', aldus directeur Dominque Strauss-Khan. 'Een land kan nu eenmaal niet langere tijd meer uitgeven dat het verdient.' 
Hopeloos is de toestand echter niet, vindt Strauss-Kahn. Portugal moet vooral productiever worden en dat kan heel goed, zelfs in de eurozone. Duitsland is niet het enige land dat daarin geslaagd is. Willen is kunnen, zullen we maar zeggen.
 
'Alleen een wonder kan Saab redden'
Volgens Lars Holmqvist, voorzitter van de European Association of Automotive Suppliers (CLEPA), is het point of no return voor Saab gepasseerd. Hij denkt dat het Antonov-plan (meer details: zie dit FTM-artikel) niet helpt om het bedrijf overeind te houden. Het vertrouwen in het bedrijf is verloren. 
 
Onze man in Tokio
Management Team portretteert de Nederlandse ondernemer in Tokio Marc Wesseling. “Elke dag nog voelen we naschokken op kantoor. Gelukkig lijkt het erop dat de reactoren ook weer redelijk onder controle zijn. Zelf heb ik niet echt serieus overwogen om weg te gaan uit Japan. Een keuze die ik maakte op basis van informatie van verschillende ambassades. Hoe de Japanners hier zelf mee omgaan is ongelooflijk. De drive om het land weer op te bouwen is enorm."
Bron: MT.nl 
 
 
En vandaag in de Telegraaf:
 
Zelfs de krant van wakker Nederland, die de Chipshol-zaak jarenlang negeerde, bericht over het Kalbfleisch-schandaal. De krant zegt vanochtend met een vette kop vaarwel tegen de man die vele jaren met zijn kale kop in het het Stan Huygens Journaal opdook: "Glamourtopman NMa op zijspoor".