Beggars banquet met ballen

Geld ophalen voor goede doelen hoeft niet saai te zijn. Zo bleek afgelopen zaterdag bij Emma's Amazing Fun(d) Raising Show.

Goede doelenfeestjes zijn vaak dodelijk saai. Dames op leeftijd in ruisende avondjurken met gerimpelde heren in smokings betalen doorgaans grof geld voor een plekje aan een met wit damast beklede tafel. Als het goed is bieden ze vervolgens mee in een veiling en tussen de liflafjes door worden ze onbarmhartig blootgesteld aan de ‘muzikale omlijsting’. Olaf van den Berg en Bas Frenkel Frank van evenementenbureau Hadimassa meenden dat vooral het jongere deel van ‘vorkje prikkend Nederland’ toe was aan iets anders. De twee mannen hoorden regelmatig klachten over de stijve gala’s. Ze fantaseerden over een ‘night life event’ en zette dat om in daden. Afgelopen zaterdag organiseerde ze in samenwerking met partyconcern ID&T een inzamelingsactie voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Van den Berg: ‘Geld ophalen voor een goed is goed te combineren met het  “Sensation gevoel”’

Nachtclub
De Gashouder op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek was omgebouwd tot een enorme nachtclub. Geen tafels maar loges (a raison 7,5 duizend euro) en op het menu geen slappe hapjes. De receptuur voor de inzamelingsactie bevatte champagne met sterke drank aangevuld met hardrock en techno. Emma’s Amazing Fun(d) Raising Show was daarom een beggars banquet met ballen te noemen. Op de veiling werd onder andere een vlucht in een straaljager, een compleet verzorgd feest in nachtclub Jimmy Woo en – hoe schattig - een bankje in het Vondelpark aangeboden. Tientallen miljonairs – variërend van bestsellerschrijfster Saskia Noort tot ondernemer Fokke – Suit Supply - de Jong – konden vanuit hun loges met een lichtgevende sabel zwaaien en zo onder toeziend oog van de veilingmeester een gevecht aangaan. De tienduizenden euro’s vlogen daarbij in het rond. Organisator Olaf van den Berg blikt tevreden terug. ‘De totale opbrengst van de veiling kwam uit op 277 duizend euro en dat was meer dan we hadden verwacht’.

Tuinstoelen
Het ingezamelde geld zal worden besteed aan zaken die niet door de overheid worden gefinancierd. ‘Mensen zitten in het ziekenhuis op tuinstoelen naast hun doodzieke kinderen, dat gaan we nu echt veranderen’.
Van den Berg had ook nog iets geleerd: ‘Je kunt beter geen fundraiser tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs in Cannes houden’.

 

Eric Smit
Eric Smit
Mede-oprichter van FTM. Als voormalig professioneel squasher gewend om klappen te incasseren en uit te delen.
Gevolgd door 7573 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren