Bejaarde Buffett laughs all the way to the bank

Buffett verdient weer eens aan een bankdeal, kabinet Rutte slaat aan het "nivelleren" en de Vara trapt een open deur in bij Harry Mens. Dat en meer in Newswatch.

Buffett verdient 280 miljoen dollar in 24 uur
De hoogbejaarde superbelegger Warren Buffett (81) laat zien waarom werken na het 65e levensjaar nog steeds wat kan opleveren. In 24 uur tijd wist het Orakel van Omaha 280 miljoen dollar te verdienen op een investering van 5 miljard dollar in de Bank of America. De investering van Buffett gaf beleggers weer het nodige vertrouwen in BoA waardoor de koers van het aandeel van de bank een duw kreeg. De laatste week kreeg BoA klap op klap te verwerken door geruchten dat het een tekort aan kapitaal had van 50 tot 200 miljard dollar.
Buffett maakte eerder 4,5 miljard dollar winst op zijn investering in Goldmann Sachs die hij enkele jaren geleden op het hoogtepunt van de crisis  deed. Vorige week haalde de superbelegger nog het wereldnieuws door zijn pleidooi in the New York Times om een eind te maken aan het fiscale knuffelen van Amerikaanse rijken.

Bron: The Telegraph


Het "nivelleren" gaat beginnen
"Het rechtse kabinet gaat geld sluizen van de hogere naar de lagere inkomens", aldus de krant van wakker Nederland vanochtend. Volgens anonieme bronnen van de Telegraaf zal de "nivelleringsoperatie" (de jaren '80 lingo komt weer helemaal terug) door het kabinet op Prinsjesdag worden gepresenteerd. Donderdagavond zouden de VVD, CDA en gedoogpartner PVV daar een akkoord over hebben gesloten. De hele operatie moet 150 miljoen euro opbrengen waardoor lagere inkomens een zetje in de rug krijgen.

Bron: De Telegraaf


Vara trapt open deur in bij Harry Mens
De Vara breidde een stinkende bruine trui voor presentator/entrepreneur/makelaar/borrelaar Harry Mens. Op 19 juni zat "ondernemer" Oscar van der Laan van het bedrijf Caxza in zijn programma Business Class om investeerders te zoeken. Van der Laan had 14,5 duizend euro betaald om een plekje te krijgen aan tafel bij de makelaar uit Lisse. Van der Laan was op zoek naar investeerders en hij vertelde uitgebreid over zijn specialiteit: het maken van kleding uit koeienmest. Dit alles bleek een grap die door de Amsterdamse televisieproducent CCCP (ook van DWDD) voor de VARA-serie TV-lab het programma RamBam werd geconstrueerd. De vraag van de makers was of ze tegen betaling een nep-product bij Mens konden promoten. Een vraag waarop het antwoord, gezien het grote aantal malafide ondernemers die de afgelopen jaren bij Mens tegen betaling mochten aanschuiven, nogal voor de hand lag.

Bron: De Telegraaf


Wanneer legendarische topmannen opstappen

Wall Street Journal blikt terug op het vertrek van Steve Jobs en duikt in de geschiedenis van het Amerikaanse bedrijfsleven, op zoek naar vergelijkbare gevallen. Die zijn er volop in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Denk aan Henry Ford, Sam Walton, Bill Gates en Wal Disney. Volgens de krant staat Apple nog wat te wachten, althans, de geschiedenis wijst uit dat na het vertrek van een legendarische leider, het bedrijf het er niet gemakkelijker op krijgt.

Bron: Wall Street Journal

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden: