Beleggers blij met dood Osama

1 Connectie

Personen

Osama bin Laden

De dood van Osama bin Laden is impuls voor de dollar en doodsteekt voor de olieprijs. Maar hedgefondsen blijven speculeren op ineestorting dollar. Plus: Angela Merkel wil stoppen met kernenergie. Dit en meer in Newswatch.

Osama dood, beleggers opgelucht

Olieprijs daalt scherp en de dollar stijgt. Het blijft een raadsel, de psyche van de economie.
 
Wie was Osama bin Laden ook al weer?
 
Hedgefondsen gokken op ineenstorting dollar
Over black swans gesproken… Hedgefondsen zijn massaal short gegaan op de dollar. Er is $28,6 miljard ingezet na de persconferentie van Ben Bernanke van de Amerikaanse Federal Reserve vorige week. Dat is drie miljard meer dan de week ervoor. Reden is zorg over monetaire politiek van de Fed. Meer over het gokspel op de site van het Britse dagblad.
Bron: Telegraph 
 
Merkel wil snel stoppen met kernenergie
Opmerkelijk nieuwtje: Merkel plant volgens Handelsblatt een Turboausstieg. De Duitse Bondskanselier zou een datum willen prikken voor het einde van atoomcentrales in de Bondsrepubliek. Tot nu toe is er een systeem van zogenaamde 'restlooptijd'. Hiermee kan de levensduur van een centrale worden gerekt. Het einde van kernenergie in Duitsland komt in zicht.
Bron: Handelsblatt 
 
"Banken willen profiteren van Griekse herstructurering"
Banken zijn aasgieren. Verwijt van Klaus Reglin, als directeur van het euro-reddingsfonds EFSF de opper-waker over de euro. Volgens hem staan de banken te trappelen voor een herstructurering van de Griekse schulden. Weliswaar zouden er verliezen ontstaan door afschrijvingen op de balans, maar de provisies zouden lucratief zijn. Met 140 procent van het BBP is de Griekse staatsschuld onhoudbaar. Handelsblatt heeft een goed en helder dossier voor de verschillende oplossingen.
Bron: Handelsblatt 
 
Hong Kong-ceo's zijn de hardste bazen
Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half. De werkcultuur in de voormalige Britse kroonkolonie is toxic. Althans, zo wordt hij omschreven door slachtoffers.