Boze Belgen en Christine Lagarde

2 Connecties

Relaties

Lagarde België
0 Bijdragen

IMF-directeur Christine Lagarde noemde de automatische loonindexering in België “voorbijgestreefd”. De Belgen wijzen nu fijntjes op haar salaris van 360 duizend euro. Geïndexeerd.

Afgelopen woensdag pleitte Christine Lagarde in de Belgische krant De Standaard voor een hervorming van de Belgische arbeidsmarkt, inclusief de automatische loonindexering. “Een automatische loonindexering lijkt mij inderdaad voorbijgestreefd. Ik weet dat het controversieel is, maar het lijkt mij belangrijk voor de Belgische concurrentiekracht om dat aan te pakken,” aldus Lagarde.

Jan de Zutter, de woordvoerder van de SP.A-fractie in het Europees Parlement, vestigde vandaag  even fijntjes de aandacht op haar eigen contract waarin staat: “both your salary and your representation allowance will be adjusted on July 1 of each year beginning in 2012 by the percentage increase in the Washington metropolitan-area Consumer Price Index1 for the twelve months ending the preceding May.” Oftewel, haar salaris en haar representatievergoeding zijn geïndexeerd.


De opvolgster van Dominique Strauss-Kahn krijgt jaarlijks $467.940 (360 duizend euro) salaris en een representatievergoeding van $83.760 (64 duizend euro). Geïndexeerd. Ze hoeft daar bovendien geen belasting over te betalen, want diplomaten zijn krachtens artikelen 34 en 38 van de Conventie van Wenen (1961) “vrijgesteld van alle persoonlijke of reële, nationale, regionale of internationale belastingen en taksen”.


Ps. Het interview met De Standaard greep ze ook aan om een oproep te doen aan degenen die meer weten over haar Vlaamse grootvader Eli Carre.

Bron: De Morgen