'Beneluxzetel in IMF'

  De Benelux gaat voor zetel in IMF, Luxemburg kondigt akkoord over EU-noodfonds aan, de NASA komt verder onder druk, New York deelt gratis condooms uit en Koreanen doen megabod. Het nieuws van dinsdag.

  Akkoord over noodfonds?

  Ferme mededeling van de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker maandagavond: er ligt (eindelijk) een akkoord over de omvang van het noodfonds voor de eurozone. Volgens hem zijn de eurolanden het eens geworden over een bijdrage aan het noodpakket van 500 miljard euro. Eurocommissaris Olli Rehn van Economische Zaken bevestigt het nieuws. Maar is dat wel zo? Minister Jan Kees de Jager ontkent dat de eurolanden al akkoord zijn over het noodfonds. “Er is nog helemaal geen akkoord”, aldus zijn woordvoerder.
  Bron: FD

  Nederland met Beneluxlanden in IMF


  En om even bij minister De Jager te blijven: volgens 'goed ingevoerde bronnen' is Nederland hard op weg om samen met België en Luxemburg een zetel in het IMF te bemachtigen. Dat meldt het FD. 


  Minder geld naar NASA

  De regering-Obama bevriest de komende vijf jaar de financiering van ruimtevaartorganisatie NASA. Daarmee komen de toekomstige activiteiten min of meer op losse schroeven te staan. In 2012 gaat het budget met 276 miljoen dollar naar beneden en blijft een schamele 18,7 miljard over. NASA hoopt daarmee wel het International Space Station in de lucht te kunnen houden.
  Bron: CNET


  Nieuw: App voor condooms in New York

  Snel behoefte aan een condoom en alleen je mobieltje in de buurt? Dan heeft de gemeente New York een oplossing bedacht. De 'NYC Condom Finder App'. Wie de App downloadt kan voortaan via zijn of haar mobiel meteen zien waar de vijf dichtstbijzijnde punten zijn waar gratis condooms te verkrijgen zijn. New York geeft nu al zo'n 3 miljoen gratis condooms per maand weg.
  Bron: Huffington Post


  Koreanen doen miljardenbod op Aussies


  Iets verder van huis doet een Koreaans consortium van Kores en Daewoo een mega-offer op het Australische Whitehaven Coal. Met de overname van het op 3,5 miljard dollar geschatte kolenbedrijf willen de Koreanen de hoeveelheid natuurlijke grondstoffen waartoe het land de beschikking heeft voor de toekomst veiligstellen.
  Bron: Wall Street Journal

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren