Berlusconi niet voor het zingen de kerk uit

De Italiaanse premier heeft belangrijker zaken aan zijn hoofd dan de financiële crisis van zijn land. Een nieuwe CD bijvoorbeeld.

De Italiaanse premier begon zijn carrière op een cruiseschip, waar hij op verdienstelijke wijze Italiaanse klassiekers ten gehore bracht. En wellicht eindigt hij zijn politieke loopbaan met een hit. Op 22 november brengt hij zijn lang verwacht CD 'Il vero amore' uit. Een CD vol met Napolitaanse smartlappen. 
 
De CD zou al eerder op de markt komen, maar om onduidelijke reden werd de lancering steeds uitgesteld. Buitenlandse kranten legden onmiddellijk een verband met de toestand rond de eurocrisis die een groot beslag op de agenda van de premier zou leggen. Maar dat was onzin, blijkt nu. De premier had het weliswaar druk, maar voor zijn zangkunst wist hij desondanks tijd vrij te maken. 
 
Volgens Corrriere della Sera was er een meer profane reden voor het uitstel. De CD klonk nog niet goed genoeg, citeert de Italiaanse krant een producent. 'U weet hoe dat gaat. Een valse saxofoon, een brakke drumkit. Maar nu is alles klaar en de CD is klaar voor het schap.'
 
Berlusconi weet waar zijn prioriteiten liggen. Hoewel het gerucht gaat dat hij maandag zijn aftreden bekend zal maken, ontkent de premier dat ten stelligste
 
 
Luister naar de Italiaanse Willy Alberti
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 571 leden