ING scoort uitstekende cijfers

  ING scoort goede cijfers, Berlusconi wil ‘actieplan’ voor economie, Playboy voorkennis pleger koopt vervolging af, rijkeluisdochter bevrijd van nepbom.

  Berlusconi wil ‘onmiddellijk actieplan’  

   

  Alles gaat goed, niks aan de hand, maar Italië heeft wel ‘onmiddellijk een actieplan’ nodig. Premier Berlusconi heeft gesproken in het parlement nu Italië het volgende Euro-domino-steentje is dat dreigt om te vallen. Italië kampt net als Griekenland met een schuldenlast. Volgens Berlusconi beoordelen de markten de crisis in Italië verkeerd, aangezien de fundamenten van het ‘solide’ zijn. Het actieplan bestaat uit belastinghervormingen voor gezinnen, werknemers en bedrijven en aanpassingen op de arbeidsmarkt.

  Bron: DFT

   

  Playboy voorkennis handelaar schikt

   

  William Marovitz, de ex-man van Playboybazin Christie Hefner heeft een voorkenniszaak geschikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Marowitz gebruikte tussen 2004 en 2009 pillow talk gesprekken om op de beurs toe te slaan, aldus de SEC. In 2004 zou hij voorafgaand voor de aankondiging van een winstwaarschuwing en een aandelenemissie hebben gehandeld. In 2008 deed hij dat opnieuw vlak voor een winstalarm. Marovitz betaalde 117.000 euro om de zaak af te kopen.

  Bron:Bloomberg

   

  Obama blufte niet

   

  In een mooie reconstructie over de schuldendeal blijkt president Obama al zijn retorische trucjes te hebben aangegrepen om zijn zin te hebben gekregen. Hoofdrolspelers beschrijven in detail hij hij tijdens de onderhandelingen opstond en wegliep. ‘Don’t call my bluff. I’m going to the American People with this.’ De overeenkomst is een zwaarbevochten compromis waarbij vice-president Joe Biden en de Republikeinse Senaatsleider Mitch McConnell als bruggenbouwers fungeerden om de twee kampen te binden.

  Bron:Reuters

   

  ING scoort goede cijfers

   

  ING presenteert goede tweede kwartaalcijfers. De bank-verzekeraar heeft de nettowinst ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010 met bijna een kwart zien toenemen tot 1,5 miljard euro. De winst voor belastingen steeg met 20% tot 1,9 miljard (check het ING-pdf-staatje in persbericht, niet persbericht zelf, want daar staat 1,3 miljard). Vooral de verzekeringstak presteerde goed. De winst steeg van 18 miljoen euro tot 673 miljoen euro. Het nettoresultaat per aandeel was 0.40 eurocent per ING-aandeel.

  De Oranje (bank)leeuwen gingen wel even met het rode potlood door de Griekse staatsobligaties heen en moesten in navolging van de Franse banken Société Générale en BNP fors afboeken. De voorziening die ING op de Grieken nam is 310 miljoen euro groot.

  Bronnen: Het Financieele Dagblad, ING

   

  Nepbom om de nek van rijkeluisdochter

   

  Het was dus niks, maar het hield Australië in de greep. Een om de nek aangebracht ‘ding’ van Madeleine Pulver, telg uit de rijkste familie van Australië, was een nepbom. De 18-jarige scholiere is bevrijd van het apparaat, maar de aanbrenger van het nepexplosief, die de familie wilde afpersen, is nog niet gepakt. Het duurde tien uur om het kennelijke bommechaniek los te maken, vooral omdat de explosieven opruimingsdienst zeer omzichtig te werk moest gaan.

  Bron: de Stentor

   

  Nos-nieuws in een minuut

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 232 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren