“Rot op, rijke klootzak!”

2 Connecties

Relaties

Rechter Arnault

Frankrijk’s meest gehate man en ce moment, Bernard Arnault, werd gisteren aan de schandpaal genageld op de voorpagina van Libération. Hij stapt nu naar de rechter.

Bernard Arnault, CEO van de Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Group, raakte vorige week in opspraak vanwege zijn aanvraag voor de Belgische nationaliteit. De naturalisatie-aanvraag zou voortkomen uit fiscale overwegingen  aangezien de Franse regering van plan is om  jaarinkomens boven de één miljoen euro te belasten tegen een nieuw tarief van 75 procent. Bij Arnault, die door Forbes op 32 miljard euro (vermogen) wordt geschat, is de kans groot dat hij als CEO van het grootste luxemerk ter wereld, daarboven komt.

Smaad, laster
De voorgenomen belastingvlucht vormde voor de linkse krant Libération voldoende aanleiding om hem publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Ze publiceerden op de voorpagina een grote foto met in chocoladeletters "Casse-toi riche con!" wat zoveel betekent als “rot op, rijke klootzak”.

Het is een knappe kop die een kwinkslag maakt naar Nicolas Sarkozy’s belediging van een boer die hem op een lanbouwbijeenkomst weigerde een hand te geven. Sarkozy zei toen: "Casse-toi pauv’ con!" oftewel, “Rot toch op arme klootzak”.


Arnault kon niet lachen om de Libération-voorpagina en stapte gisteren naar de rechter.