Beste businessseats voor Kate & William

5 Connecties

Onderwerpen

Euro China Kate William

Personen

Warren Buffett

Wie heeft de beste business seats bij het huwelijk van het decennium, waarom China afscheid neemt van de een-kind-politiek, de euro verder wordt ondermijnd en Warren Buffett iets heeft uit te leggen.

 

Spijt van eenkind politiek

 

Ooit bedachten de Maoïsten dat de groei van China het beste af was met een eenkind-politiek. Om de vele monden te voeden, verordonneerde de Chinese overheid derhalve dat elk gezin slechts een liefdesbaby mocht baren. Bij een tweede worp werden er fiscale maatregelen getroffen. Het werkte, maar nu zijn er ook andere problemen. De vergrijzing neemt dramatische vormen aan, 13,3% van de bevolking, 1,3 miljard Chinezen zijn er, is al ouder dan 60 jaar. Het reservoir werkers neemt snel af. De groep jongeren (onder 14) maakt 16,6% uit van de populatie. Tien jaar geleden was dat nog 23%.

 

Bron: The Economical Times

 

Businessseat voor Het Huwelijk

 

Follow the money, follow the marriage. Het is een belachelijk evenement, en toch gaan we allemaal kijken. Het huwelijk tussen Kate & William. De kwestie is: wie heeft de beste plaatsen? Op Google views kwamen we uit bij Magnetis Media, die de best room with a view heeft op The Abbey. Op de vraag of er ook gasten uitgenodigd waren, reageert managing-director Peter Gowrie-Smith: 'Wilt u ons balkon huren dan?'

 

Bron: The Daily Telegraph

 

Lachen om Mourinho's complotheorie

 

De grote voetbalgeldshow dendert voort, met Barcelona op kop. Jose Mourinho, trainer van Madrid, gelooft dat Barcelona wordt bevoordeelt door de Uefa, mede doordat het wordt gesponsord door Unicef, de charitatieve grootmacht. Bewijzen te over, vindt hij, met meest recent de rode kaart van Pepe in de eerste halve finale van de Champions League in Madrid. Allemaal opzet, meent Mourinho. Gelukkig neemt niemand de theorie echt serieus, sterker nog: de aanhangers van Madrid storen zich aan de onsportieve uitbarstingen van de trainer.

 

Bron: De Pers

 

Eurozone verder verscheurd

 

In Duitsland is de werkloosheid verder gedaald, naar het laagste niveau in twintig jaar, maar in Spanje piekt hij weer verder. De Europese Central Bank kijkt weer aan tegen een Europese zone met twee gezichten, maar kan maar een beslissing nemen. Moet de rente omhoog (om nieuwe groeistuipen te voorkomen) of juist naar beneden (om een verdere Spaanse crisis niet te verergeren?). Natuurlijk, zijn er andere mogelijkheden, zoals het aanpassen van de rigide arbeidswetten, wat een Spaans ECB-lid deze week opperde, maar die bevoegdheid heeft de ECB (helaas) niet.

 

Bron: Wall Street Journal

?

Blufpoker van Buffett

?

Warren Buffet's aandeelhoudersfeestje, dat hij elk jaar houdt in Omaha, zal dit jaar wel eens bruut kunnen worden verstoord door vragen over de insider-trading van zijn veronderstelde kroonprins David Sokol. De Buffet-protege kocht zelf voor vele miljoenenaandelen in Lubrizol, een chemieconcern, vlak voor Buffett's Herkshire Hathaway ook investeerde in het bedrijf. Buffett meent dat er niks aan de hand was, maar Sokol trad toch af. Inmiddels geeft Berkshire toe dat Sokol wellicht interne bedrijfsregels heeft overtreden. Sommige aandeelhouders hebben al vragen klaar liggen voor de ontmoeting met de superbelegger. Zoals deze: 'Do you love some of your managers too much?'

?

Bron: Financial Times

?

En verder

 

Merkel steunt Italiaan als ECB-baas

 

We willen een monarchie, maar niks betalen

 

 

 

Redactie
Redactie
Gevolgd door 695 leden