Bestuurlijk Besluit Zuidas uitgesteld

Het Bestuurlijk Besluit over Zuidas is nog niet genomen. Persconferentie met minister Schultz zou een week zijn uitgesteld.

Het Parool schreef dinsdag dat een akkoord over de financiering op korte termijn "binnen handbereik" was. Een maand eerder zou volgens de krant een "beslissend overleg" met minister Melanie Schultz (infrastructuur) en de Amsterdamse wethouders Maarten van Poelgeest (ruimtelijke ordening) en Eric Wiebes (Verkeer) zijn uitgesteld omdat "er geen zicht was op overeenstemming"
Van een eerder tekort van vierhonderd miljoen euro resteerde toen nog honderd miljoen, aldus het Parool. De kosten zitten voornamelijk in het ondergronds brengen van de snelweg A10 over een lengte van 1200 meter waardoor er ruimte vrijkomt voor kantoren, winkels en parkeergarages.

Volgens Frederijk Haentjes van het projectbureau Zuidas "schrijft het Parool niet altijd de waarheid". Het klopt het dat er donderdag overleg heeft plaatsgehad, maar zijn volgens Haentjes er geen besluiten genomen. "we zijn al enige tijd met het Rijk in overleg en dat gaat nog wel even duren". Haentjes kan geen uitspraken doen over de termijn waarin het Bestuurlijk Besluit definitief vast staat en openbaar kan worden gemaakt.

Bronnen dicht bij het overleg melden FTM dat er donderdag "constructief overleg" heeft plaatsgevonden waarbij de laatste details over de financiële risico's zijn uitgewerkt en dat de persconferentie met minister Schultz een week is uitgesteld. Haentjes wilde daar geen commentaar op geven.