De bestuursfunctie van geschorst bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart blijkt al weken vacant. Interimbestuurder Theo Dekker trad stilletjes af en laat een lege plek achter.

  Medisch Contact meldde dinsdag dat Theo Dekker zijn interim bestuursfunctie al op 9 april heeft neergelegd. Dekker was al voorzitter van de Raad van Toezicht van het ziekenhuis en hield als zodanig dus tijdelijk toezicht op zichzelf. Deze dubbele pet van Dekker leidde tot kamervragen, omdat die niet alleen tegen de zorgbrede governance code indruisde maar bovendien onwettig was. 

   
  Curiositeit 
  Minister Edith Schippers van VWS constateerde dit op 18 april in haar antwoord op de kamervragen en maakte bekend dat de IGZ de situatie binnen de bestuurlijke gelederen van het Slotervaart zou onderzoeken. Opmerkelijk aan de hele situatie is dat de IGZ noch Schippers op dat moment blijkbaar weet had van het aftreden van Dekker. Extra vreemd gezien het feit dat Schippers' echtgenoot Sander Spijker - voor ex-werkgever Duff & Phelps actief in 'corporate restructuring' - sinds november 2012 in het Slotervaartziekenhuis werkt. Hij zou er een e-health project begeleiden. Deze curiositeit kwam aan het licht in het televisieprogramma Altijd Wat en leidde tot kamervragen
   
  Het Slotervaartziekenhuis meldde eerder op zoek te gaan naar een interimbestuurder voor langere termijn, maar blijkt dat niet gedaan te hebben. Tegenover Medisch Contact zegt een woordvoerder dat dat 'misschien' nog zal gebeuren. Ondertussen is er nog steeds een reële mogelijkheid dat Aysel Erbudak terug zal keren. Ze spande een kort geding aan tegen de nabestaanden van haar overleden zakenpartner Jan Schram om een meerderheidsbelang te kunnen verwerven in de vennootschap die uiteindelijk boven het Slotervaart hangt, Jeemer BV, en om het verwateren van het aandelenbelang in het Slotervaart van die BV te bestrijden. De zaak werd opgeschort omdat de erven Schram bereid waren haar eisen in te willigen. Op het moment zijn beide partijen in overleg. 
   
   
  Het item van Altijd Wat: 
   

   

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 263 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De slag om het Slotervaart

  Het Slotervaartziekenhuis raakte begin 2013 de speelbal van ruzieënde aandeelhouders en staat daarmee symbool voor de meer du...

  Volg dossier