Beursexit Ajax dichterbij

2 Connecties

Relaties

Beursexit

Organisaties

Ajax
1 Bijdrage

In het FD staat vandaag een interview met Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, die een kerkhof in de kast zou hebben liggen. Slop ontkent, maar zegt dat “een beursexit dichterbij is dan in het verleden.”

Slop overleefde de fluwelen revolutie in februari toen de gehele raad van commissarissen bij Ajax opstapte. De financieel directeur kwam half augustus onder vuur te liggen toen De Telegraaf een artikel publiceerde over de vermeende financiële wanorde bij Ajax. “Financieel komt er geen lijk, maar een heel kerkhof uit de kast,” vertelde een anonieme bron aan de wakkere krant. In het artikel werd er ook weer voor gepleit om Johan’s wens in vervulling te laten gaan: de beursnotering beëindigen.

Vandaag in het FD noemt Slop het “gewoon een flauwekulverhaal” en bestrijdt dat er lijken in de kast liggen. De 30 miljoen opbrengst van de recente uitverkoop van onder meer Jan Vertonghen, wil Slop gebruiken om het eigen vermogen aan te vullen. Opmerkelijk is echter dat hij publiekelijk de optie openhoudt van een mogelijke beursexit.

“Dat speelt altijd, door het negatieve imago rond de beursnotering. Door emotie zijn mensen snel geneigd om te zeggen: we hebben het niet nodig. De mogelijkheid voor een beursexit is door de winstgevendheid in ieder geval dichterbij dan in het verleden. We kunnen nu ook goedkoper lenen. Dus de indicatoren zijn positiever dan vier jaar geleden. Aan de andere kant heeft de beursgang ons kapitaal gebracht waardoor wij niet zoals Feyenoord naar privépersonen moesten stappen. En het probleem van de kosten die een ­notering zou veroorzaken, zie ik niet zo. Een beursnotering brengt ook transparantie. Dat is alleen maar goed.”
 

Bron: FD