Beurzen blijven nerveus

  De Newswatch van dinsdagochtend: de nervositeit is nog lang niet van de beursvloer verdwenen, CPB denkt aan donkerder scenario's voor de economie, plus enige rehabilitatie voor Rik van den Boog.

   

  CPB denkt aan donkerder scenario

   
  Kort voor Prinsjesdag overweegt het Centraal Planbureau (CPB) een nieuw, somberder, economisch scenario door te rekenen. Vanwege de grote onzekerheid op de financiële markten zou de economische situatie wel eens slechter kunnen uitvallen dan het meest voorzichtige scenario dat het bureau voor Prinsjesdag al had voorbereid.
  Bron: FD
   
  'Grootste beursklap sinds 2008'
   
  Wall Street Journal zet de beursklap van maandag in dit achtergrondverhaal duidelijk op een rij. Lees hoe de financiële markten een zeer hectische en nerveuze dag beleefden – en wat daarvan de oorzaak was. 
   
  Schade valt mee (voorlopig)
   
  Ondertussen schoot Azië vanochtend alweer flink in de min. In Europa lijkt de schade vooralsnog mee te vallen.
  Bron: ANP/NOS
   
  Van den Boog vrijgesproken
   
  Voormalig Ajax-directeur Rik van den Boog heeft zich als bestuurder bij The Entertainment Group (TEG) niet schuldig gemaakt aan het wegsluizen van miljoenen uit dochterbedrijf Lab Ventures. Dat heeft het gerechtshof bepaald. Ondernemer Marco Krol beschuldigde Van den Boog van bedrog en diefstal, maar wordt nu door de rechter teruggefloten. 
  Bron: Quote
   
  Het NOS Nieuws in 60 seconden:
   
   

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 239 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren