Bilderberg afgelopen, crisis nu bezworen?

2 Connecties

Onderwerpen

Alexander Pechtold

Organisaties

Bilderberg
0 Bijdragen

Het Marriott Westfields hotel in Virginia vormde de afgelopen vier dagen het wereldtoneel van de Bilderberg-conferentie. Het Masterplan voor de eurocrisis is klaar?

Het gespreksonderwerp tijdens de Bilderberg-conferentie zal ongetwijfeld de ontketende eurocrisis en het Masterplan zijn. De jaarlijkse bijeenkomst waar staatshoofden, bankpresidenten, miljardairs en uitgevers off-the-record met elkaar van gedachten wisselen, wordt traditiegetrouw omgeven door mysterie. Volgens complotdenkers worden alle beslissingen op wereldniveau in vier dagen genomen.
Om de eurocrisis te bestrijden zou dit overignes geen sinecure zijn – enige voortvarendheid is geboden bij het bedenken en implementeren van het Masterplan dat eind van deze maand gereed moet zijn.

Bilderberger Pechtold
Bilderberg-voorzitter Henri de Castries (CEO AXA Group) mocht ook een aantal Nederlanders verwelkomen waaronder Euro-adept Alexander Pechtold.
De eveneens aanwezige Nederlander Victor Halberstadt, internationaal adviseur van Goldman Sachs, zal de nieuweling zeker even aan zijn jasje getrokken hebben om zijn steun voor de euro te bekrachtigen. Voor de bancaire sector dreigt een financieel echec.
Op Twitter ontkrachtte Pechtold een eventuele dubbele agenda. “Deelname is transparant. Niks geheimzinnigs hier. Hardop en vrij denken en praten, meer niet.” Onder de 120 aanwezigen waren ook Mark Rutte, Koningin Beatrix, publicist Paul Scheffer, Neelie Kroes en Unilever-CEO Paul Polman. In tegenstelling tot voorgaande jaren stonden ING-topman Jan Hommen Alexander Rinnooy Kan niet op de gastenlijst.

Occupy Bilderberg
De zestigste Bilderberg-conferentie werd gehouden in hetzelfde hotel als vier jaar geleden. Toen werden Barack Obama en Hillary Clinton nog via de achterdeur binnengeloodst. Het journaille bleef boos achter in een vliegtuig.
Dit jaar was er ook voor het eerst een bal der geweigerden in de vorm van Occupy Bilderberg.  Achter de hekken van het zwaarbeveiligde Marriott Westfields hotel protesteerden ze tegen de 1 procent, de CIA-invloeden, Illuminatie, Vrijmetselaars en de Nieuwe Wereld Orde.
Internationale media deden er verslag van. Voor de Washington Post was de conferentie onder de rook van Washington in meerdere opzichten een thuiswedstrijd. Donald Graham – CEO van The Washington Post Company stond net zoals voorgaande jaren op de gastenlijst. Hij doneerde de afgelopen jaren 100 duizend dollar aan de organisatie. De krant deed zelf enkel verslag van de protesten buiten de hekken.
The Guardian idem dito. Ze schoten fraaie plaatjes van schichtige wereldleiders zoals Soraya Sáenz de Santamaría, de vice-president van Spanje en een gemaskerde Chinese staatssecretaris van buitenlandse zaken, Fu Ying. De complotdenkers hebben kunnen weer een jaar vooruit.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 593 leden