BlackBerry: geen contact met de markt

2 Connecties
0 Bijdragen

De oprichter en CEO van RIM (BlackBerry) zijn uit de raad van bestuur gezet. Geheimzinnige Israelische hackers nemen Arabische centrale banken onder vuur en Europa is de zieke man van Europa. Newswatch 23 januari.

 Blackberry (RIM) loost CEO's en founder

Na 20 jaar schudt het geplaagde Research in Motion zijn raad van bestuur op. Co-CEO's Jim Balsillie en Mike Lazaridis (die het bedrijf in 1984 oprichtte) zijn aan de kant gezet. Opvolger is Thorsten Heins (ex-Siemens),  'a product execution guy, not a visionary' volgens een analist. Slaagt hij erin de dalende verkoop te keren? BlackBerry verliest marktaandeel aan Apple en Android-smart phones. 
Bloomberg biedt uitgebreide analyse van de mobiele markt en de positie van BlackBerry daarin. Plus meer details over opvolger Heins. 
Bron: Bloomberg 
 
Acht topeconomen over de Europese schuldencrisis
- JOSEPH STIGLITZ: 'Ik twijfel niet aan het commitment van Europese leideres om de euro te redden. Maar er is duidelijk geen besef van wat nodig is om te doen, om ideologische of politieke redenen.(…)' En wat is er nodig? Groei. Zonder een economisch beleid dat de groei bevordert is de kans dat Europa alsnog op de klippen loopt grooot.
- JAGDISH BHAGWATI: 'Europa is de zieke man van Europa'
- GARY BECKER: 'De landen met hoge schulden zijn in essentie niet concurrerend. Dat leidde ertoe dat ze meer importeren dan exporteren.'
- ROBERT RUBIN: 'De eurozone had een inherente fout in zijn structuur: een gemeenschappelijke munt en monetaire politiek, maar een nationaal fiscaal systeem. Ondanks alle maatregelen blijft dit fundamentele probleem bestaan.
Lees ook de analyses van de andere economen.
 
'Premier Cameron moet bonus RBS-topman blokkeren'
De druk op de Britse premie om de bonus cultuur van bankiers aan te pakken neemt toe. Acuut is de beslissing om de deels genationaliseerde RBS en de bonus van topman Stephen Hester. Vice-premier Nick Clegg wil niet verder gaan dan 'lagere bonus', terwijl de oppositie en de bevolking veel verder willen gaan. Premier Cameron aarzelt echter: hij wil de City niet tegen de schenen schoppen. 
Bron: Telegraph 
 
 
'Israelische hackers vallen Arabische emiraten aan'
De centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een aanval van hackers weten af te slaan. Aan staatsorganisaties gelieerde sites in de VAE en Saoedi-Arabië hadden het zwaar te verduren. Cyber crime  groeit op dit moment explosief in het Midden-Oosten. Deze aanval zou door een groep die zich Israel Defence Force noemt zijn gedaan.
 
Het NOS-Nieuws in 60 seconden