Blijven hedgefondsen in 2013 weer achter?

2 Connecties

Onderwerpen

Aandelen Hedgefonds
0 Bijdragen

Enkele titanen doen goed werk maar over het algemeen presteren hedgefondsen nog steeds ondermaats.

De aandelenmarkten zijn het jaar goed begonnen. De internationale MSCI All-Country index stond eind februari op een plus van 4,6 procent. De HFRI, de benchmark van hedgefondsen, presteert minder goed met een stijging van 2,8 procent. De industrie van 2 biljoen dollar maakt een ‘teleurstellende start’, schrijft Reuters.

Financial Times komt met een positiever bericht en haalt een aantal grote fondsmanagers aan die goede rendementen hebben geboekt. Zo realiseerde het belangrijkste fonds van Lansdowne, Europa’s grootste hedgefonds op het gebied van aandelen, over januari en februari een rendement van 7,75 procent.

Het hoofdfonds van Odey Asset Management noteert dit jaar een plus van 11 procent. En er zitten fondsen bij die op een rendement van meer dan 17 procent staan. Het eerste kwartaal van dit jaar was volgens de krant voor sommige fondsen een van de beste periodes ooit en 2013 kan daarom een keerpunt zijn.

‘Vorig jaar en in 2011, reageerde iedereen op elk signaal’, zegt Luke Ellis, de president van Man Group, het op een na grootste hedgefonds ter wereld, tegen de Britse zakenkrant. Ellis merkt op dat beleggers nu veel minder paniekerig reageren op dingen als de Italiaanse verkiezingen en de toestanden in Cyprus.

Volgens Hedge Fund Research heeft het gemiddelde hedgefonds in de afgelopen vijf jaar een rendement van 8 procent behaald. Managers wijten de ondermaatse prestatie vaak aan de onvoorspelbare politieke interventies in de financiële markten van de afgelopen tijd. 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 573 leden