Bloomberg rulez

1 Connectie

Werkvelden

Media
1 Reacties

De burgemeester van New York ontpopt zich tot leider van het New Establishment.

 Het Amerikaanse blad Vanity Fair introduceerde midden jaren 90 zijn lijst The New Establishment. Het was een speelse lijst van invloedrijke ondernemers, mediamoguls en cultuurdragers. De meeste waren typische vertegenwoordigers van de Westcoast. Dat was verfrissend en kwam in plaats van de gebruikelijke Eastcoast invloedssfeer, waar het oude establishment en Vanaity Fair zelf nog steeds huizen. De lijst werd gedomineerd door namen als Bill Gates, Larry Ellison, Steve Jobs, Steven Speilberg en platenbaas David Geffen. 

 
Relatief jonge kerels waren het, zeker vergeleken met de krasse knaren die op de lijst van dit jaar staan. De vraag is wat er nog new aan dit New Establishment is. Wordt het niet tijd voor een New New Establishment?
 
Deaslniettemin is de lijst de moeite van het bladeren waard. Niemand immers weet de thermometer dieper in het rectum van entertainment en media-industrie te steken dan Vantiy Fair. De lijst geeft perfect aan wie er hot is, en wie niet. Niets vernederender dan een omlaag wijzend pijltje.
 
Bloomberg
Op nummer 1 staat Michael Bloomberg, de man achter het gelijknamige bureau voor financieel-economische informatie en sinds 2002 burgemeester van New York. Bloomberg is 70 jaar en bezig met zijn derde en laatste ambtstermijn. Hoewel er druk wordt gespeculeerd dat hij een wetswijziging willen laten doorvoeren waarmee hij een vierde termijn kan volmaken.
 
Bloomberg gebruikt het fortuin van zijn eigen stichting (en geld van zijn op $22 mljard geschatte privévermogen) voor het verbeteren van stadsbesturen in de VS. Ook gaat het gerucht dat hij de geplaagde krant New York Times wil kopen. Bloomberg koestert de ambitie om Silicon Valley van de troon te stoten als centrum van technologie en venture capital. 
 
Bloomberg heeft enkele vervelende potentatentrekjes: zo wll hij New York nicotinevrij maken en het drinken van grote bekers cola verbieden. En hij liet met bruut geweld protestbeweging Occupy van Wall Street vegen.
 
 
 
Klik hier voor de New Establishment lijst.(entertainment alert) 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 274 leden

Volg Redactie
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren