Megadeal voor Boeing

Boeing sleept megadeal binnen, Zwitsers bevriezen de tegoeden van Kadaffi en de onzichtbare problemen van een zwakke dollar. En wordt China het nieuwe Libië? De newswatch van vrijdag.

Miljardencontract Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft na een lang gevecht met concurrent EADS de strijd om een mega-order van de Amerikaanse luchtmacht gewonnen. Boeing mag de komende jaren 179 tankvliegtuigen gaan leveren. Met de deal is 35 miljard euro gemoeid.
Bron: FD

De andere problemen van een zwakke munt

De lage stand van de dollar is niet alleen te voelen op de kapitaalmarkten. Ook de informele geldsector, vaak buiten beeld van banken, autoriteiten en media, heeft last van de zwakke munten van het moment. Kijk naar de Filippijnen: daar voelen duizenden families de pijn van een munt die veel minder waard is, wanneer zij het geld opgestuurd krijgen dat familieleden in de VS of in Europa hebben verdiend.
Bron: Wall Street Journal

China het nieuwe Libië?

Interessante vraag na de onverwacht massale uitbarsting van onvrede in het Midden-Oosten: hoe tevreden is de bevolking van China eigenlijk? Dreigt daar ook niet een nieuwe volksopstand in de nabije toekomst? Of zitten de Chinezen wel goed zolang de economie blijft groeien?
Bron: Forbes

En ondertussen hebben de Zwitsers de tegoeden van Kadaffi bevroren...
Bron: Wall Street Journal